Σε κίνδυνο πολίτες και επισκέπτες του νησιού -Δυο ασθενοφόρα για περιοχή 80 χλμ


Με έγγραφό του το Εργασιακό Σωματείο του Ε.Κ.Α.Β Ρόδου απαιτεί από τη διοίκηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που η ίδια έχει δημιουργήσει με την ανυπαρξία της.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ε.Κ.Α.Β ΡΟΔΟΥ

ΡΟΔΟΣ  27-03-2014

Α.Π.11

ΠΡΟΣ: Διευθυντή παραρτήματος

 

                                                                                         

ΘΕΜΑ : << ΟΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ >>


Αξιότιμε κύριε Διευθυντά

Από τον Ιανουάριο του 2015 που εντάχτηκαν τα δευτερογενή περιστατικά στο καθηκοντολόγιο μας έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να αυξάνονται καθημερινά με ραγδαίους ρυθμούς .

Όπως γνωρίζετε, από 01/04/2015 θα εδρεύουν  στην πόλη της Ρόδου  3 ασθενοφόρα , το πρωί ,  κάθε Δευτέρα και Πέμπτη   και τις υπόλοιπες ημέρες  2 ασθενοφόρα για την  κάλυψη της πόλης της  Ρόδου και όλης της δυτικής πλευράς του νησιού . Τα 2 ασθενοφόρα όμως  κύριε Διευθυντά είναι το όριο ασφάλειας για την κάλυψη των επείγοντων περιστατικών σε μια ακτίνα 80 χιλιόμετρων .

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα εξιτήρια και οι επανεξετάσεις ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της λογικής , 15 ημερησίως ,  και  οι πάντες απαιτούν άμεση εξυπηρέτηση.

 

Με γνώμονα και την αύξηση των επειγόντων περιστατικών  , σας έχουμε στείλει ενημέρωση με τον διπλασιασμό τους το πρώτο δίμηνο του 15 , είναι φύση αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλα αυτά τα περιστατικά  με αποτέλεσμα όλοι αυτοί οι συγγενείς να έρχονται εντός του Τ/Α κέντρου του ΕΚΑΒ .

Ο χώρος που φιλοξενούμαστε είναι ανοιχτός  δεν έχει φύλαξη ,και είναι  προσβάσιμος  προς όλους τους  πολίτες με αποτέλεσμα συχνά να γινόμαστε  δέκτες προπηλακισμών , εριστικών  συμπεριφορών και χειροδικιών .

Δεδομένου ότι πρέπει το σύστημα  να συνεχίσει να ανταποκρίνεται  με ασφάλεια στα επείγοντα, παρακαλούμε:


Να ορίσετε τον ασφαλή αριθμό ασθενοφόρων που θα εκτελούν ταυτόχρονα στον τομέα μας δευτερογενή περιστατικά,   χωρίς να κινδυνεύει να μείνει ακάλυπτος σε περίπτωση επείγοντος.

Ζητάμε  να ορίσετε την απάντησή σας με επιστημονικά κριτήρια (μπορούν να γνωμοδοτήσουν για αυτό η νοσηλευτική και η ιατρική υπηρεσία) και να  την γνωστοποιήσετε  και στο συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ ώστε να σταματήσουν παραλογισμοί και εντάσεις που καταλήγουν να αφήνουν εκτεθειμένα επείγοντα περιστατικά και συναδέλφους

Για το Δ.Σ.


ο πρόεδρος                                                           ο γραμματέας

Ρουσάκης Δημήτριος                                             Λαπάκης Βασίλης

 

Κοιν. Υπεύθυνο τομέα Ρόδου κ. Τσιμπλέκα Χαράλαμπο  ΠΟΠΕΚΑΒ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια