Δήμος και αστυνομία έδιωξαν τσιγγάνους απο πάρκο της πόλης και καθάρισαν τον χώρο


Με συντονισμένες ενέργειες την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ρόδου και η Ελληνική Αστυνομία, πραγματοποίησαν κοινή οργανωμένη παρέμβαση στο πάρκο του Αγίου Δημητρίου στην πόλη της Ρόδου και απομάκρυναν πολυμελή ομάδα Ρομά, που είχε εγκατασταθεί μόνιμα και είχε δημιουργήσει μεγάλη εστία μόλυνσης, συσσωρεύοντας μεγάλο όγκο σκουπιδιών, που αποτελούσαν απειλή για την δημόσια υγεία.

Παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Μιχάλη Παλαιολόγου, του διευθυντή κου Παναγιώτη Μάτση και υπηρεσιακών παραγόντων, μηχανοκίνητα συνεργεία της υπηρεσίας, περισυνέλεξαν τους όγκους σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί στο πάρκο από την ανεξέλεγκτη συμπεριφορά των Ρομά και κατέγραψαν τις ζημιές που είχαν προξενήσει σε διάφορα σημεία της κτιριακής δομής, που στεγάζονταν παλαιότερα ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός

Παράλληλα άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ομάδας των Ρομά, για το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει στην περιοχή από την ανεξέλεγκτη δράση τους και τους ζήτησαν να απομακρυνθούν αμέσως από τους χώρους, πράγμα που έγινε λίγη ώρα αργότερα.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 8:15 π.μ και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 9:45π.μ. χωρίς να αναφερθεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Για την αξιοποίηση του συγκεκριμένου πάρκου και των αθλητικών εγκαταστάσεων έχει εκπονηθεί σχετική μελέτη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, πλην όμως απαιτούνται σοβαρά κονδύλια. Μέχρις ότου βρεθεί η αντίστοιχη χρηματοδότηση, ο δήμαρχος κος Φώτης Χατζηδιάκος, έδωσε εντολή στην Υπηρεσία Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου, να ετοιμάσει σχετική πρόταση παραχώρησης της χρήσης των δύο γηπέδων σε ομάδα μπάσκετ του Αγίου Νικολάου και αντίστοιχα σε ομάδα ποδοσφαίρου με παιδικές ακαδημίες , που ζητούν να λειτουργήσουν τα γήπεδα με ευθύνη τους, ώστε να φωταγωγηθεί το πάρκο και να μετατραπεί σε μικρ`ό αθλητικό κέντρο, δίνοντας ζωντάνια στη γύρω περιοχή.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble