Δημήτρης Κούκος: Ζωγράφος, φανατικός φίλος της Ρόδου !


Πριν λίγες ημέρες στο «Βήμα της Κυριακής», ο γνωστός στους εικαστικούς κύκλους της χώρας μας, με πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό ζωγράφος Δημήτρης Κούκος, μας εξέπληξε για μία ακόμη φορά ευχάριστα.

Με ένα γραπτό και ζωγραφικό οδοιπορικό παρουσίασε την αγαπημένη του Ρόδο στο κοινό της εφημερίδας και όχι μόνο.

Πολύ αγαπητός φίλος και χρήσιμος συνεργάτης, (είναι Μέλος της Καλλιτε- χνικής Επιτροπής του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου), για μια ακόμη φορά απέδειξε την αγάπη του προς το νησί μας, στο οποίο υπηρέτησε πριν πολλά χρόνια τη στρα-τιωτική του θητεία. Έκτοτε πάνω από σαράντα χρόνια το επισκέπτεται, κάθε χρόνο.

Δημήτρης Κούκος

Με τους καμβάδες και τα πινέλα «ανά χείρας», αλωνίζει το νησί.

Μπορεί να τον βρεις τη μια στο ύπαιθρο, στην παραλία, στα κάστρα, την άλλη σε βραχώδεις περιοχές ακόμη και σε ταράτσες, με ξαπλωμένους τους μουσαμάδες να εμπνέεται και να αποτυπώνει με το δικό του αφαιρετικό τρόπο κάθε λογής τοπίο.

Δεν υπάρχει συνέντευξή η συνομιλία του στην οποία να μην αναφέρεται η Ρόδος. Για κάποιον που δεν γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα τον εκλαμβάνει ως Ροδίτη.

Συχνά λέει: « Η Ρόδος με ενδιαφέρει πάρα πολύ, μου πάει πολύ αυτό το ροζ μοβέ που έχει. Έχει μια ένταση, είναι πολύ ερωτικό νησί. Έχει μια άλλη διάσταση. Τεράστια ιστορία. Εδώ ενώνονται πολιτισμοί. Ακόμη και αυτός ο τουρισμός μου δίνει μια ένταση. Έχει πολύ ωραία τοπία, πολύ ωραία κάστρα, είναι ένας κόσμος μαγικός τα βρίσκεις όλα»

Στη Ρόδο έχει μόνο πολλούς και καλούς φίλους. Ο μεγάλος πίνακας που κοσμεί το γραφείο του Δημάρχου είναι δική του δημιουργία.

Τον ευχαριστούμε για την αγνή, ανιδιοτελή αγάπη που επιδεικνύει για το νησί μας και για την καλλιτεχνική προσφορά στην Πινακοθήκη μας.

Αξίζει να διαβάσετε το κείμενο και να θαυμάσετε τα έργα που έφτιαξε παράλληλα με το γραπτό οδοιπορικό.

Δρ. Νικόλαος Τσ. Φρόνας

Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-1 Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-2 Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-3 Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-4 Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-5 Η ΡΟΔΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΚΟΥ-6

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

30 Shares
Share30
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble