Δήλωση του Δημάρχου Ρόδου, Φώτη Χατζηδιάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος


Ο φυσικός πλούτος του νησιού μας αποτελεί το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα και την μεγάλη μας ευκαιρία στην προσπάθειά να χαράξουμε μία νέα αναπτυξιακή στρατηγική προστατεύοντάς τον παράλληλα, με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος πρέπει να αποτελεί αφορμή για στοχασμό και προβληματισμό, για κατανόηση της υφιστάμενης κατάστασης, κινητοποίησης και λήψης μέτρων που θα στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι υπηρεσίες του Δήμου ευαισθητοποιημένες, έχουν πάρει τις πολιτικές κατευθύνσεις να εφαρμόσουν αυστηρά την νομοθεσία, να συντηρήσουν και να προστατεύσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά που συνυπάρχει αρμονικά με το δομημένο και φυσικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος με αφετηρία την 5η Ιουνίου, ο Δήμος Ρόδου  δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα του Περιβάλλοντος  υλοποιεί και έχει προγραμματίσει σειρά πράσινων εκδηλώσεων και δράσεων όπως δράσεις ανακύκλωσης, δράσεις καθαρισμού πάρκων, μνημείων και παραλιών, δενδροφυτεύσεις κ.α για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση στα περιβαλλοντικά ζητήματα και να ενταθεί η ανάληψη δράσεων.

Αναγνωρίζουμε πως πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά αλλά στόχος μας είναι σε συνεργασία με φορείς, συλλόγους και εθελοντές να εφαρμόσουμε πολιτικές οικολογικής καθημερινότητας συμβάλλοντας στην βελτίωση του περιβάλλοντος.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια