Βαρουφάκης: Ο ελληνικός λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο (video)


«Ο ελληνικό λαός επέστρεψε το τελεσίγραφο» τόνισε σε δήλωσή του από το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως «με το «όχι», αγνοώντας τον φόβο που δημιούργησαν με τις κλειστές τράπεζες και με τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, θα τείνουμε χείρα συνεργασίας προς τους εταίρους μας. Θα τους καλέσουμε έναν έναν».

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός είπε «όχι» πια σε πέντε χρόνια υποκρισίας. «Πέντε μήνες διαπραγματευτήκαμε για το δικαίωμα να ακουστεί αυτό το λογικό επιχείρημα: Όχι νέα δάνεια πριν αναδιαρθρωθούν τα παλιότερα μη βιώσιμα δάνεια. Όχι νέες περικοπές των ισχνότερων εισοδημάτων, ναι στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις».

«Ο τερματισμός της ανερμάτιστης λιτότητας και η αναδιάρθρωση του μη βιώσιμου χρέους ήταν οι δύο διαπραγματευτικοί στόχοι της κυβέρνησής μας. Οι δανειστές αρνήθηκαν κάθε ουσιαστική συζήτηση. Από την πρώτη στιγμή σχεδίαζαν να μας κλείσουν τις τράπεζες ώστε να μας ταπεινώσουν στα δύο αυτά μέτωπα, στο μέτωπο της λιτότητας και στο μέτωπο του μη βιώσιμου χρέους, να μας επιβάλλουν δήλωση μετανοίας για την κριτική που ασκήσουμε», σημείωσε.

«Από αύριο η Ευρώπη αρχίζει να γιατρεύει τις πληγές της, τις πληγές μας», ανέφερε ακόμη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble