Οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το αποτέλεσμα


«Από αύριο η Ελλάδα επανέρχεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Ο ελληνικός λαός απάντησε στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε και απάντησε ότι θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας» ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας ότι «η εντολή που μου δίνεται δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης».

«Είμαι βέβαιος ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κατανοεί πλήρως, όχι μόνο την γενική οικονομική κατάσταση αλλά και την ανθρωπιστική διάσταση που έχει πάρει. Θα συνεχίσουμε τη διαπραγμάτευση με ένα σχέδιο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων με κριτήριο πάντα την κοινωνική δικαιοσύνη», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους».

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η σημερινή μέρα «δεν έχει νικητές και ηττημένους» και έκανε λόγο για «μία μεγάλη νίκη» που έδειξε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται».

«Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον καθένα και την καθεμία, ανεξάρτητα από το τι επιλέξατε στην κάλπη, από τώρα και στο εξής να είμαστε όλοι ένα και να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση», είπε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: «Θέλω να ευχαριστήσω και τους χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους, δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».

«Η εντολή που μου δίνεται δεν είναι εντολή ρήξης αλλά εντολή ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης για την επίτευξη συμφωνίας. Αυτή την εντολή θα υπηρετήσω, χωρίς χρονοτριβή. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν δίκαιες λύσεις και βιώσιμες, αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.

«Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα, συνοχή, ομοψυχία και ειλικρινή συνεννόηση» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble