Οι Ρώσοι τουρίστες και η διευκόλυνση της βίζας συζητήθηκαν μεταξύ Δημάρχου Ρόδου και Γενικού Διευθυντή του TEZ TOUR Ελλάδος


Σε συνέχεια του συνεδρίου στην Κρήτη που μετείχε ο δήμαρχος Ρόδου και διοργάνωσε ο διεθνής τουριστικός οργανισμός TEZ TOUR, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος προσκάλεσε και συνάντησε το πρωί (Μ. Πέμπτη) στο Δημαρχείο, τον γενικό διευθυντή του ΤΕΖ TOUR Ελλάδος κ. Μανώλη Απλαδενάκη.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό από τις ανατολικές χώρες και κυρίως τη Ρωσία με δεδομένη και τη δυσαρέσκεια που υπάρχει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τους ρυθμούς έκδοσης της βίζας.

Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδιάκος υπάρχουν σαφείς διαβεβαιώσεις από την ελληνική πλευρά ότι αμέσως μετά το Πάσχα θα υπάρξει εύρυθμη και ταχύτατη εξυπηρέτηση των Ρώσων που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, με την περαιτέρω στελέχωση των visa centers ώστε να μην αποθαρρύνονται οι ενδιαφερόμενοι από τις ουρές που παρατηρούνται.

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια για να καταγραφεί αύξηση του εισερχόμενου ρωσικού τουρισμού και να στρέψουμε στο μέλλον το ενδιαφέρον των Ρώσων τουριστών από την Τουρκία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο δήμαρχος και τόνισε ότι είναι στη διάθεση του τουρ οπερέιτορ για οποιαδήποτε διευκόλυνση απαιτείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν πολιτιστικές δράσεις, αλλά και περιβαλλοντικές στις οποίες θα μετέχουν οι Ρώσοι τουρίστες που επιλέγουν τη Ρόδο για τις διακοπές τους προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια