Σημαντικές διακρίσεις των νέων αθλητών το Α.Σ. Κένταυρος στον πρώτο τους αγώνα σε εθνικό επίπεδο.


Ο αγώνας είχε διοργανωτές την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας και τον Α.Ο. Σείριος με συνδιοργανωτή τον Δήμο Πεντέλης, πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, στα Μελίσσια Αττικής και συμμετείχαν 100 περίπου αθλητές από όλη την Ελλάδα.

Ηταν αγώνας όλων των κατηγοριών και αναπτυξιακός και από τον Α.Σ. Κένταυρος συμμετείχαν η Τσαμπίκα Κηπουρού και ο Μιχάλης Κουτούζος ενώ από τον Α.Σ.Φλόγα ο Σάββας Κηπουρός και Μιχάλης Σπανός.

Την πρώτη μέρα που επρόκειτο να αγωνιστούν οι Κηπουρός και Σπανός στις κατηγορίες Ανδρών και Εφήβων αντίστοιχα λόγο των σφοδρών ανεμών που έριχνε τους στόχους η ομοσπονδία αναγκάστηκε να ματαίωση την διεξαγωγή με τους συλλόγους να ζητούν την αποζημίωση του κόστους των εισιτηρίων και της διαμονής.

Την δεύτερη μέρα με καλλίτερες καιρικές συνθήκες αγωνίστηκαν η Κηπουρού και Κουτούζος οι οποίοι προετοιμάστηκαν όλη την προηγούμενη χρονιά συστηματικά συμμετέχοντας και σε τοπικούς αγώνες. Η Τσαμπίκα αγωνίστηκε με σταθερότητα σε όλη την διάρκεια του αγώνα επιτυγχάνοντας 290 στον 1ο γύρο και 285 στον 2ο κατάφερε να καταλάβει την 1η θέση ξεπερνώντας αθλήτριες από το κέντρο και με μεγαλύτερη εμπειρία σε αγώνες. Ο Μιχάλης συναγωνιζόμενος αθλητές με περισσότερες αγωνιστικές εμπειρίες, κατέλαβε την 4η θέση κάνοντας 234 στον 1ο και 211 2ο . Ηταν μια σημαντική εμπειρία και για τους δυο νέους αθλητές που έδηξαν σημαντικές δυνατότητες και προοπτική. Η ματαίωση της πρώτης ημέρας καταδεικνύει για άλλη μία φορά τις άνισες δυνατότητες και ευκαιρίες που αγωνίζονται οι αθλητές της νησιωτικής χώρας με τις δυσκολίες και με το κόστος των συγκοινωνιών που δυσκολεύουν την συχνότητα συμμετοχών των αθλητών, έναντι αυτών της χερσαίας χώρας, σε αγώνες που είναι απαραίτητοι για την βελτίωση και εξέλιξη των αθλητών. Εξαλου λόγω του συγκοινωνιακού κόστους και του κόστους διαμονής που συνολικά ξεπερνά τα 300€, δεν συμμετείχαν και άλλοι αθλητές από τον Α.Σ. Κένταυρος. Η διοίκηση του συλλόγου συγχαίρει τους αθλητές για τις διακρίσεις και των προπονητή Σάββα Κηπουρό για την καλή προετοιμασία και στήριξη των νέων αθλητών.

Τον αγώνα στήριξαν, η επιχείρηση εκπαιδευτηρίων πληροφορικής FUTUREKINTS και το ξενοδοχείο ΕΛΑΦΟΣ στον Προφήτη Ηλία.

Περισσότερα για το ολυμπιακό άθλημα της Τοξοβολίας, archery@islandgames.gr, 6936618366

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble