Εφτά άτομα οι φερόμενοι διακινητές για τη νέα τραγωδία με τους μετανάστες στο Φαρμακονήσι


Συνεχίζονται οι έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ν. Φαρμακονησίου, από περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς εντοπισμό τυχόν λοιπών αγνοουμένων, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

Χθες, ολοκληρώθηκε ο υποβρύχιος έλεγχος εντός του βυθισθέντος σκάφους από την Ομάδα Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., που είχε ξεκινήσει από πρωινές ώρες της 13-09-2015.

Όπως προκύπτει, μέχρι στιγμής, από την προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Λέρου, επτά αλλοδαποί φέρονται ως οι υπεύθυνοι για την παράνομη μεταφορά των παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.

Και οι επτά φερόμενοι ως διακινητές, μετά την ολοκλήρωση της σχηματιζόμενης δικογραφίας, πρόκειται να παρουσιαστούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω, προκειμένου απαγγελθούν κατηγορίες.

Παράλληλα, για τους διασωθέντες έχει ληφθεί μέριμνα για τη μεταφορά από τη Λέρο και τη διαμονή στη Ρόδο, προκειμένου ξεκινήσει η διαδικασία ταυτοποίησης των σορών, στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble