Δέκα οι υποτροφίες που θα δοθούν φέτος από το Ίδρυμα Υποτροφιών Δωδεκανήσου


Συνεδρίασε το μεσημέρι (Παρασκευή) υπό τον δήμαρχο Ρόδου και πρόεδρο του Δωδεκανησιακού ιδρύματος Υποτροφιών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος. Κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκε η προκήρυξη 10 υποτροφιών για το ακαδημαϊκό έτος 2016 -2017 οι οποίες θα χορηγηθούν από το Ίδρυμα έναντι των τριών που χορηγήθηκαν το προηγούμενο έτος.

Ο αριθμός των υποτροφιών αυξήθηκε φέτος γεγονός που οφείλεται στην οικονομική στήριξη που προσφέρει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου κατά κύριο λόγο, αλλά και ιδιώτες που γίνονται αρωγοί της μεγάλης προσπάθειας για τη συγκέντρωση χρημάτων την οποία ξεκίνησε ο δήμος Ρόδου.

Ο δήμαρχος, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου Γιάννη Πάππου, του φορέα ο οποίος είναι ο βασικός χρηματοδότης του Ιδρύματος Υποτροφιών, αλλά και προσωπικά τον ίδιο τον κ. Πάππου ο οποίος ως ιδιώτης επιχειρηματίας ενισχύει το ίδρυμα. Ευχαρίστησε επίσης τον βουλευτή Δημήτρη Γάκη για τη χορήγηση μίας εκ των Υποτροφιών, αλλά και όλους όσοι είναι υποστηρικτές της προσπάθειας του Ιδρύματος ώστε να μη διακόπτουν τις σπουδές τους φοιτητές οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Χατζηδιάκος, κάλεσε επίσης όλους τους Δωδεκανήσιους και κυρίως όσους επωφελήθηκαν όπως και ο ίδιος στα φοιτητικά του χρόνια από τις υποτροφίες του Ιδρύματος, να το ενισχύσουν σε μια οικονομική συγκυρία κατά την οποία ο Δήμος λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν έχει τη δυνατότητα να το πράξει. Ευχαρίστησε επιπλέον όλους όσοι κατέβαλαν και το πιο μικρό χρηματικό ποσό στις δύο εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος το καλοκαίρι του 2015 στις Πηγές Καλλιθέας και το καλοκαίρι του 2016 στο Καστέλο.

Να τονιστεί ότι οι υποτροφίες είναι ονομαστικές, φέρουν δηλαδή το όνομα εκείνου που τις χορηγεί.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια