2ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας


Ο Όμιλος «cine-εκπαίδευση», στο πλαίσιο των δράσεων του, με τη λήξη της σχολικής χρονιάς, θα πραγματοποιήσει το 2ο Φεστιβάλ Σχολικής Κινηματογραφικής-Ψηφιακής Δημιουργίας στις 15 & 16 Ιουνίου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (Γρηγόρη Λαμπράκη 8). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσίαση και προβολή ταινιών Μικρού Μήκους, προϊόντα δημιουργικών δραστηριοτήτων μαθητικών κινηματογραφικών ομάδων των σχολικών μονάδων της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης της Ρόδου. Στο 2ο Φεστιβάλ δήλωσαν συμμετοχή και κινηματογραφικές ομάδες από Χάλκη και Κω, ακόμα και εκτός Δωδεκανήσου, από Ιωάννινα και Σέρρες.
Με τη δράση αυτή ο Όμιλος επιδιώκει να ενισχύσει και να ενθαρρύνει καλές εκπαιδευτικές πρακτικές, που στοχεύουν στην αξιοποίηση του Οπτικοακουστικού Μέσου στο σχολείο ως παιδαγωγικού εργαλείου, για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες και δυνατότητες στη διδασκαλία και τη μάθηση, και την Κινηματογραφική Παιδεία. Να προβάλει τις ποικίλες  κινηματογραφικές  μαθητικές  δραστηριότητες  και να τις γνωστοποιήσει  στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και όχι μόνο.
Θα προβληθούν 25 κινηματογραφικές/ψηφιακές μαθητικές δημιουργίες από 18 σχολικές κινηματογραφικές ομάδες. Το πρόγραμμα του διημέρου θα εμπλουτιστεί και με την προβολή των 3 βραβευμένων ταινιών (spots) του διαγωνισμού της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου «Μια κοινωνία για όλους», (το σύνολο των μαθητικών δημιουργιών που έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό είναι προγραμματισμένο να προβληθεί τη δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ), καθώς και βραβευμένες ταινίες μικρού μήκους φορέων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας για νέους.
Θα απονεμηθούν έπαινοι συμμετοχής σε όλες τις ομάδες καθώς και δώρα- έκπληξη στους διακριθέντες και τυχερούς….
Ώρα έναρξης και τις 2 ημέρες 19.30.  Είσοδος ελεύθερη.
Χορηγός του 2ήμερου Φεστιβάλ είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΡΟΔΟΥ – ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ   ΚΑΙ ΜΑΙΡΗΣ  ΣΤΑΜΑΤΙΟΥ
Χορηγός επικοινωνίας  ο ραδιοφωνικός σταθμός  «Στο Κόκκινο 103,7»

Λίγα λόγια για τον  «‘Όμιλο cine-εκπαίδευση»
Δημιουργήθηκε στην πόλη της Ρόδου τον Οκτώβρη του 2012, αξιοποιώντας την πλούσια παρακαταθήκη κινηματογραφικών δράσεων στο νησί μας (διεθνές φεστιβάλ ecofilms, παιδικό κινηματογραφικό πρόγραμμα ecokids, πολυποίκιλες δράσεις της  Κινηματογραφικής Λέσχης Ρόδου «Θέασις», Cine-Science του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αιγαίου  και άλλων συλλογικοτήτων). Στοχεύει στην ανάπτυξη δράσεων και προγραμμάτων με άξονα τα οπτικοαουστικά μέσα στην εκπαίδευση και την κινηματογραφική παιδεία.
Το πλαίσιο των δραστηριοτήτων του  κινείται στους παρακάτω άξονες:
•       Προβολές, αναλύσεις και συζητήσεις κινηματογραφικών ταινιών μέσα από εκπαιδευτικά βιωματικά κινηματογραφικά εργαστήρια από επαγγελματίες του κινηματογράφου, με στόχο οι συμμετέχοντες/σες να  αποκτήσουν τα βασικά εργαλεία για την κατανόηση της ιδιαίτερης κινηματογραφικής γλώσσας.
•       Την αξιοποίηση του οπτικοακουστικού μέσου στο σχολείο και την οικογένεια, ως παιδαγωγικού εργαλείου για νέες εναλλακτικές ευκαιρίες στη διδασκαλία και τη μάθηση.
•       Διοργάνωση βιωματικών εργαστηρίων για την παραγωγή στο σχολείο ταινιών μικρού μήκους, φαντασίας, ντοκιμαντέρ, κινούμενων σχεδίων.
Στόχος του Ομίλου γενικότερα είναι η ανάπτυξη ενός δικτύου, που θα δραστηριοποιείται στη σχολική και στην ευρύτερη κοινότητα, αξιοποιώντας δημιουργικές διαθέσεις προσώπων και συλλογικοτήτων.

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble