Χατζής Χατζηευθυμίου : Θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει έναν Παπά που αντιστέκεται στους εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών;


ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΕΡΕΤΑ

  • ΑΙΡΕΤΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΟΥ ΚΙ’ ΑΛΛΟΥ
  • ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΠΟΥΣΑ
  • ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ

Τα τελευταία χρόνια οι Έλληνες ζούμε μια ιδιαίτερη κατάσταση όπου τα πάντα έχουν καταρρεύσει .

Η Κυβέρνηση δεν αποφασίζει αλλά εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Κυβέρνησης της Γερμανίας και των εταίρων της.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει χάσει τον προσανατολισμό της, έπαψε να ενδιαφέρεται για τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του και ασχολείται με φιέστες – πανηγύρια, δημόσιες σχέσεις και αποκατάσταση συγγενών και φίλων.

Η δικαστική Εξουσία απασχολείται με ανώνυμες καταγγελίες λιβελογράφων αγνοώντας τις επίσημες και επώνυμες καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Οι πολίτες δεν μπορούν να συνέλθουν από τα καθημερινά σοκ

Γενικά χάθηκε η κοινωνική συνοχή και ευαισθησία και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το άτομό μας

Αναφερόμενος στις σχέσεις της χώρας μας ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Σαρτζετάκης είπε : «Δυστυχώς εμείς οι Έλληνες είμεθα Έθνος Ανάδελφον»

Σήμερα στη Ρόδο του 2016 φαίνεται ότι υπάρχει μια Ανάδελφος Συνοικία που αριθμεί 5 – 6.000 κατοίκους που αφέθηκαν στο έλεος του Θεού ως να μην είναι Έλληνες πολίτες φορολογούμενοι με δικαιώματα και υποχρεώσεις

Ενδιαφέρον μηδενικό από όλους. Αφέθηκε μόνος του ο Πανοσιολογιότατος κκ. Παίσιος να μάχεται εναντίον όλων των κακοποιών στοιχείων που νέμονται τη συνοικία αλλά να μάχεται και την αδιαφορία του Κράτους, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δυστυχώς και της Δικαστικής Εξουσίας.

Μια συνοικία που η δημιουργία και η πορεία της ομοιάζει σαν παραμύθι που θα μπορούσε να διηγείται η γιαγιά στα εγγονάκια της.

Ξεκίνησε η υλοποίηση του προγράμματος στέγασης με ενθουσιασμό και μετά από περιπέτειες χρόνων ολοκληρώθηκε μέρος του έργου, όπως γίνεται με όλα τα έργα στην Ελλάδα, από εκεί και πέρα η αδιαφορία του Κράτους δημιούργησε το πρόβλημα. Τίτλοι ιδιοκτησίας δόθηκαν στα ισόγεια διαμερίσματα για τα υπόλοιπα ακόμα ψάχνουν οι «αρμόδιοι» να βρουν λύση.

Αυτή η αδιαφορία του Κράτους δημιουργεί αβεβαιότητα για την απόδοση των υπολοίπων διαμερισμάτων με αποτέλεσμα την εγκατάλειψή τους.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγνοεί τη συνοικία ως να μην υπάρχει, που να ασχολούνται τώρα με ξένες έγνοιες υπάρχουν τόσα που τους αφορούν όπως τα πανηγύρια, οι εορτές ζαρζαβατικών ποτών και τροφίμων που δίνουν και την ευκαιρία για φωτογραφήσεις και δημόσιες σχέσεις.

Η Δικαιοσύνη δυστυχώς ασχολείται με ανώνυμες καταγγελίες ερπετών της τοπικής πολιτικής σκηνής και αγνοεί τις καταγγελίες επισήμων και επώνυμων παραγόντων του τόπου μας όπως συμβαίνει με τις καταγγελίες που τόσες φορές έχει κάνει ο Πανοσιολογιότατος κκ Παίσιος .

Πόσες φορές κατήγγειλε τη διακίνηση ναρκωτικών στη συνοικία των Αγίων Αποστόλων; ΚΑΝΕΙΣ από την Εισαγγελία δεν διάβασε τις καταγγελίες του; Και αν τις διάβασαν τι έκαναν για να προστατέψουν τους νέους της Ρόδου;

Δεν διάβασε κανείς για τις απειλές που δέχεται για τη ζωή του ο Παπάς της συνοικίας των Αγίων Αποστόλων;

Παρά την αδιαφορία όλων , παρά τις απειλές και τις βρισιές που δέχεται καθημερινά εξακολουθεί να στέκει το μόνο ανάχωμα προστασίας των ενοριτών και της συνοικίας του.

Πήγε κανείς να δει το έργο που επιτελεί στη ξεχασμένη συνοικία;

Φροντιστήρια ενισχυτικής διδασκαλίας σε διάφορα μαθήματα και σε ξένες γλώσσες δωρεάν. Σχολή Αγιογραφίας, Πνευματικό Κέντρο που λειτουργεί καθημερινά, συσσίτιο και διάφορα άλλα.

Θα βρεθεί κάποιος να βοηθήσει έναν Παπά που αντιστέκεται στους εμπόρους και διακινητές ναρκωτικών, στους καταληψίες δημόσιων εκτάσεων που έχει το σθένος να υποκαθιστά τους «αρμόδιους» στις υποχρεώσεις τους που δεν εκτελούν;

Μόνη ελπίδα η Ελληνική Αστυνομία.

Κύριε Αστυνομικέ Διευθυντά,

Γνωστές οι ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στην περιοχή ευθύνης σας. Μπορείτε όμως να δώσετε εντολή σε άτακτα χρονικά διαστήματα όλα τα περιπολικά να διέρχονται τη συνοικία ιδιαίτερα στο πάλαι ποτέ γήπεδο Μπάσκετ που υπήρχε στην περιοχή που πληρώθηκε με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και το οποίο ξηλώθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διακίνησης ναρκωτικών .

Και μόνον ο φόβος του εντοπισμού και της σύλληψής των ίσως έσωζε ένα παιδί από τα πλοκάμια των ναρκωτικών.

Αν δεν ασχοληθούν οι υπεύθυνοι να προστατέψουν τους κατοίκους της συνοικίας πολύ φοβούμαι ότι θα πάρουν οι ίδιοι την τύχη της συνοικίας τους στα χέρια τους.

Θυμηθείτε τι έγινε με τους ξυλοδαρμούς των ΡΟΜΑ της περιοχής και σκεφθείτε ότι πιθανόν να οδηγηθούν σε πράξεις βίας με αποτελέσματα που ίσως δεν μπορούμε να φαντασθούμε.

Χατζής Ν. Χατζηευθυμίου

Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

Ροδιακή Δημιουργία (ΡΟ.ΔΗ.)

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια