Βιωματικό σεμινάριο ενημέρωσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς στο 3ο ΓΕΛ Ρόδου


Το 3ο ΓΕΛ σε ετοιμότητα

Στο πλαίσιο προστασίας των μαθητών και μαθητριών το 3ο ΓΕΛ (ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ) προετοιμάζεται και εκπαιδεύεται για ενδεχόμενα ακραίων καταστάσεων και φυσικών καταστροφών.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και με πλοηγό την προστασία της υγείας και τη θωράκιση εκπαιδευτικών και εκπαιδευομένων, πραγματοποιήθηκε βιωματικό σεμινάριο ενημέρωσης για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς.

Ειδικότερα, ο εν αποστρατεία αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ. Χατζημιχάλης, επισκέφθηκε σε ώρες πέραν του διδακτικού ωραρίου τις εγκαταστάσεις του σχολικού συγκροτήματος, έλεγξε τα πυροσβεστικά μέσα που διαθέτει και ενημέρωσε τους/τις εκπαιδευτικούς για τις ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατόπιν, οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί με τις υποδείξεις του κ. Χατζημιχάλη προσομοιώθηκαν σε κατάσταση φωτιάς από ξηρή καύσιμη ύλη προκειμένου να είναι στο μεγαλύτερο βαθμό έτοιμοι για μια τέτοια περίπτωση.
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με ειδικούς και φορείς για το ενδεχόμενο σεισμού, τεχνολογικών ατυχημάτων, πλημμύρας και λοιπόν έντονων φαινομένων.

IMG_3592 IMG_3591 IMG_3577

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια