ΡΟΠΟΑΝ: «Θα απαντήσει και θα ενεργήσει κανείς για τις αυθαίρετες παρεμβάσεις στην παραλία Αγίας Μαρίνας;»


Την Κυριακή 21/6/2015 το πρωί, ομάδα μηχανημάτων προχώρησε σε εργασίες δήθεν «καθαρισμού» στη μικρή παραλία της Αγίας Μαρίνας, κάτω από το στρατιωτικό νοσοκομείο. Διαμορφώθηκε δρόμος πρόσβασης στην παραλία με ξερίζωμα δέντρων και θάμνων και κόπηκε το πρανές πάνω από την παραλία ώστε να διαμορφωθεί επίπεδος χώρος (οικοπεδάκι) με πρόσβαση αφενός στην παραλία και αφ’ ετέρου στον χώρο στάθμευσης πάνω απ’ αυτήν. Το μόνο βέβαια που δεν έγινε ήταν ο καθαρισμός της περιοχής.

Η παράταξή μας έθεσε το θέμα στην προ ημερησίας συζήτηση στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Απάντηση δεν πήραμε, τα ερωτήματα όμως παραμένουν:

  • Ποιος έκανε τις εργασίες, με ποια μελέτη, με ποια άδεια, με ποιου την έγκριση, με ποια επίβλεψη; Το ποιοι βέβαια έκαναν την παρέμβαση φαίνεται στις φωτογραφίες. Τα οχήματα και τα μηχανήματα έχουν και πινακίδες και ονοματεπώνυμα.
  • Για ποιον ετοιμάστηκε το «οικόπεδο με θέα», στο πρανές;

Εκτός όμως από τις απαντήσεις, περιμένουμε και τις δέουσες ενέργειες. Διότι ή όλα έγιναν καλώς ή έγιναν αυθαίρετα και κάποιοι πρέπει να ενεργήσουν τα δέοντα.

Οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στις παραλίες το τελευταίο διάστημα, έχουν γίνει συνήθης πρακτική (Κολύμπια, Άντονυ Κουήν, κλπ). Είναι θέμα αμέλειας, είναι θέμα ανοχής ή μήπως όλα αυτά γίνονται υπό τις ευλογίες κάποιων για την εξυπηρέτηση ενός πελατειακού «πολιτικού» μηχανισμού;

Περιμένουμε λοιπόν απαντήσεις και ενέργειες, τόσο από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αιγαίου (πρώην ΚΥΔ) στην οποία ανήκει η έκταση, όσο και από το Δήμο Ρόδου στον οποίο έχει παραχωρηθεί για αξιοποίηση.

Η δημόσια περιουσία δεν είναι τσιφλίκι κανενός και το περιβάλλον δεν μπορεί να βιάζεται στο όνομα της όποιας «αξιοποίησης».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble