Αστυνομικοί και Λιμενικοί Δωδεκανήσου : Πολύπλευροι κίνδυνοι με την στέγαση μεταναστών σε πλοίο


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν τόσο η αστυνομικοί όσο και οι λιμενικοί υπάλληλοι με την απόφαση της κυβέρνησης , να στεγαστούν 2.500 μετανάστες στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που κατέπλευσε στην Κω .

«Είμαστε ιδιαίτερα προβληματισμένοι από την απόφαση μετακίνησης πλοίου στην Κω, και η παραμονή του εντός του λιμένα, για την φιλοξενία 2.500 μεταναστών από τον μεγάλο αριθμό που βρίσκονται σήμερα στο νησί. Από την πλευρά μας θα θέλαμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας ως προς την υλοποίηση του εγχειρήματος και την επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων.

»Θεωρούμε ότι η ανωτέρω πρωτοβουλία εγκυμονεί πολύπλευρους κινδύνους για την ασφάλεια τόσο των μεταναστών και του πληρώματος (φωτιά, διενέξεις μεταξύ διαφόρων εθνικοτήτων κ.α), όσο και των ένστολων (ΕΛ.ΑΣ, Λ.Σ), που θα κληθούν να υλοποιήσουν το εγχείρημα.

Εντονη ανησυχία στη Ρόδο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η φιλοξενία μεταναστών σε πλοίο

»Η πείρα μας έχει δείξει ότι η πολυήμερη παραμονή αλλοδαπών διαφόρων εθνικοτήτων σε κλειστούς χώρους δημιουργεί εντάσεις τις οποίες στον ιδιότυπο χώρο ενός πλοίου δύσκολα αντιμετωπίζονται.

»Εμείς ζητάμε την άμεση μεταφορά των μεταναστών από τη νήσο Κω με το συγκεκριμένο πλοίο σε οργανωμένες ανοιχτές δομές της ηπειρωτικής χώρας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την ταυτοποίησή τους».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια