Στον Προμαχώνα του Παλατιού η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της Γ΄Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου η τελετή αποφοίτησης της τάξης του 2016 των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ». Ήταν μια από τις καλύτερες τάξεις του σχολείου των τελευταίων ετών, με υψηλές βαθμολογίες και πολλές διακρίσεις.

Τα αγόρια και τα κορίτσια παρέλαβαν από τους καθηγητές τους το Απολυτήριο της Αποφοίτησής τους. Τα μέχρι πριν από λίγα χρόνια μικρά παιδιά, ύστερα από δώδεκα χρόνια σχολείου -Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο- αφήνουν πίσω τους τα θρανία, τις σχολικές αίθουσες ανοίγουν τα φτερά τους πετώντας έξω από την οικογενειακή φωλιά…

Κατά τη διάρκεια της συναισθηματικά φορτισμένης τελετής, οι μαθητές «ξεφύλλισαν» μαζί με τους καθηγητές, τους γονείς τους και άλλους προσκεκλημένους όλες τις σελίδες του βιβλίου που έγραψαν κατά τη σχολική τους σταδιοδρομία. Είχαν οι ίδιοι επιμεληθεί το πρόγραμμα της βραδιάς που περιείχε τραγούδια που έγραψαν και τραγούδησαν οι ίδιοι, βίντεο που επιμελήθηκαν με ιδιαίτερη αγάπη ακόμη και θεατρικά σκετσάκια.

Ο κ. Σταύρος Πρωτογεράκης, Συντονιστής του προγράμματος της Γ΄ τάξης του Λυκείου, εκ μέρους της Διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων ευχήθηκε στους τελειόφοιτους επιτυχία στη συνέχιση των σπουδών τους και στις επαγγελματικές δραστηριότητες καθώς και στην προσωπική τους ζωή. Ακολούθησε η ομιλία της κυρία Φαίης Σίνη, φιλολόγου, η οποία εκ μέρους όλων των εκπαιδευτικών έδωσε στα παιδιά ευχές για την ενήλικη ζωή τους.

Η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του λυκείου, Νάσια Στουραΐτη, μίλησε στη συνέχεια εκ μέρους των αποφοίτων.

Στη συνέχεια, ο κ. Παναγιώτης Παναής και ο κ. Ιωάννης Στουραΐτης, γονείς μαθητών αναφέρθηκαν στο έργο του σχολείου και έδωσαν συμβουλές στους μαθητές.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών οι απόφοιτοι τίμησαν τους καθηγητές τους με την απονομή αναμνηστικών δώρων.

Η βραδιά συνεχίστηκε με δεξίωση που παρέθεσε στον χώρο της τελετής η Διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ».

Η τελετή αποφοίτησης πραγματοποιήθηκε στον προμαχώνα του Παλατιού του Μεγάλου Μαγίστρου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου παρουσία του κ. Τέρη Χατζηιωάννου, Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επικοινωνίας, του κ. Σέργιου Αϊβάζη, Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., του κ. Μιλτιάδη Παγκά, Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, Διευθυντών και καθηγητών των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», γονέων, συγγενών και φίλων.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια