Απεργούν οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου την Τετάρτη κατά των νέων μέτρων λιτότητας


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Συνάδελφοι,

          Το Δ.Σ. του συλλόγου στην συνεδρίασή του της 13/7/15,  απεφάσισε την λήψη απόφασης για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 15/7/15 που εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ με την συμμετοχή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Με την υπογραφή του νέου μνημονίου θα υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι μια νέα «καταιγίδα» υφεσιακών και φορολογικών μέτρων που θα γκρεμίσουν ότι απόμεινε όρθιο από την επέλαση των δύο πρώτων μνημονίων.

Ο λαός, ο κόσμος της εργασίας δεν πρέπει να καμφθούν, αλλά να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν και αυτά τα μέτρα. Καλούμε, τους εργαζόμενους  να μη συναινέσουν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων τους και να αγωνιστούν για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων – αντεργατικών πολιτικών , για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

                                                               Ο Πρόεδρος

                                                           Φώτης Μπακίρης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Λίγες μόνο ημέρες μετά το Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 όπου το 62% των Ελλήνων ψήφισε «ΟΧΙ» στα νέα μέτρα, διαπιστώνουμε πως το δημοψήφισμα ήταν σαν να μην έγινε ποτέ.

Μια εβδομάδα μετά τις μεγαλοστομίες για «εξουσία στο λαό» για  «άμεση δημοκρατία», με υπογραφή της κυβέρνησης θα υποστούμε ως λαός και ως εργαζόμενοι ένα ακόμη σκληρό Μνημόνιο, με νέα «καταιγίδα» υφεσιακών και φορολογικών μέτρων που θα γκρεμίσουν ότι απόμεινε όρθιο από την επέλαση των δυο πρώτων Μνημονίων.

Από την πρώτη στιγμή της εφαρμογής των «μνημονίων» προειδοποιήσαμε πως ο αγώνας εναντίον των πολιτικών των μνημονίων θα είναι μακρύς και επίπονος. Το αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι 1.500.000 άνεργοι, τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων, ένα διαλυμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και υγείας, η έλλειψη προοπτικής και ελπίδας. Προοπτική και ελπίδα που δεν θα ερχόταν ούτε φυσικά στην «χαοτική» επιλογή των οπαδών της άτακτης χρεοκοπίας!!!

Ως λαϊκό, εργατικό, συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει και θα μείνουμε συνεπείς στο διαρκή αγώνα διεκδίκησης που δίνουμε τα τελευταία 5 χρόνια και που σε καμιά περίπτωση δεν σταματά. Το όραμα και ο αγώνας για Κοινωνική Ασφάλιση, για Δημόσια και Δωρεάν υγεία στην υπηρεσία κυρίως των μη εχόντων, για αποδοχές που θα επιβεβαιώνουν πως ανήκουμε στην Ευρώπη και όχι στην Ουγκάντα παραμένουν ζωντανά!!!

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που συνεδρίασε σήμερα, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 αποφάσισε:

 

  • Οι Σύλλογοι-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο πλαίσιο εφαρμογής της Απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της 18ης Ιουνίου 2015 για πραγματοποίηση 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης την ημέρα ψήφισης των νέων μέτρων, πραγματοποιούν άμεσα Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις, ενημερώνοντας αναλυτικά όλους τους εργαζόμενους.
  • Οργανώνουμε στους χώρους εργασίας την επιτυχία της 24ωρης Απεργιακής Κινητοποίησης που θα πραγματοποιηθεί την ημέρα ψήφισης των μέτρων στην Βουλή.
  • Τον συντονισμό της Ομοσπονδίας με την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και άλλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου για κοινή συνεχή δράση το επόμενο χρονικό διάστημα.

 

Το συνδικαλιστικό κίνημα και το επόμενο χρονικό διάστημα θα αγωνιστεί για την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας που «χάνονται» σε ένα «βαρέλι δίχως πάτο».

Θα αγωνιστεί με συνέπεια για τη διαγραφή του χρέους, ως τη μόνη προοπτική για την έξοδο από το «σπιράλ του θανάτου», που με απόφαση και αυτής της κυβέρνησης παραμένουμε!!!

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΟΣ…

ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

          Ο Πρόεδρος                                  Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

        Θέμης Μπαλασόπουλος                        Γιάννης Τσούνης     

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble