«Απαξίωσαν τη Ρόδο με ιταμό και προκλητικό τρόπο» – Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε ο Μάνος Κόνσολας για την ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο και όχι στη Ρόδο


Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, όπως είχε προαναγγείλει, κατέθεσε εχθές Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας για την απαξίωση της Ρόδου, μετά την κυβερνητική μεθόδευση να ακυρωθεί η ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου με έδρα τη Ρόδο και αγγλόφωνου τμήματος τουριστικών σπουδών, που θα απευθυνόταν σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα.

Η ίδρυση αυτών των τμημάτων είχε ψηφιστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση το χειμώνα του 2014, αλλά λόγω των εκλογών, δεν είχε προχωρήσει η έκδοση των προεδρικών διαταγμάτων και των κανονιστικών πράξεων που απαιτούνταν.

Ταυτόχρονα, υπήρχε και η σύμφωνη γνώμη, με ομόφωνη απόφαση, της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δέσμια των ιδεοληψιών και των συμφερόντων που εκπροσωπεί, από την πρώτη στιγμή υπονόμευσε αυτή την προοπτική και πριν από λίγες ημέρες η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου αποφάσισε την ίδρυση Τμήματος Διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Χίο και όχι τη Ρόδο.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας επισημαίνει:

«Η Ρόδος απαξιώνεται με ιταμό και προκλητικό τρόπο.

Η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τα μηνύματα των καιρών, επιστρέφει την Παιδεία στη δεκαετία του ’80.

Η ίδρυση τμήματος διοίκησης Τουρισμού με έδρα τη Ρόδο αλλά και των αγγλόφωνων τμημάτων ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας, ήταν ένα βήμα προόδου και ανάπτυξης για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες.

Από την πρώτη στιγμή, έθεσε ως στόχο, να ακυρώσει αυτή την προοπτική. Οφείλει, όμως, και η Πανεπιστημιακή Κοινότητα να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, δεν μπορεί μέσα σε ένα διάστημα 22 μηνών η Σύγκλητος να λαμβάνει δύο εντελώς διαφορετικές αποφάσεις».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble