«Αντιπαιδαγωγική η ρύθμιση για τα τμήματα ένταξης. Στο έλεος του Θεού παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Αντιπαιδαγωγική η ρύθμιση για τα τμήματα ένταξης. Στο έλεος του Θεού παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρία»
Στη συζήτηση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας για το παράλληλο πρόγραμμα, ο Μάνος Κόνσολας άσκησε έντονη κριτική σχετικά με τη διάταξη που ουσιαστικά καταργεί τα τμήματα ένταξης και υπονομεύει τις δομές της ειδικής αγωγής.
Στην ομιλία του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τόνισε πως οι τομείς της ειδικής αγωγής είναι τεράστιας σημασίας και θα πρέπει να υπάρχει εθνική συνεννόηση για την ορθή λειτουργία τους. Ταυτόχρονα, για τη ρύθμιση που προωθεί το Υπουργείο και ουσιαστικά καταργεί τα τμήματα ένταξης στις σχολικές μονάδες, ο Μάνος Κόνσολας, ανέφερε τα εξής:
«[..] Ακούσαμε από τον κύριο Υπουργό προηγουμένως για τα τμήματα ένταξης. Πρόκειται για μια καθαρά αντιπαιδαγωγική ρύθμιση, που ουσιαστικά αφήνει στο έλεος του Θεού παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και παιδιά με αναπηρία.
Αυτή είναι η αντίληψη για την ειδική αγωγή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, που ακούσαμε από τον κύριο Υπουργό; Σε ποια τεκμήρια επιστημονικά, ακαδημαϊκά στηρίζεται; Τα τμήματα ένταξης, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ήταν εθνική κατάκτηση […]».
Ο Μάνος Κόνσολας επεσήμανε, επίσης, ότι οι τεράστιες ελλείψεις εκπαιδευτικών και τα κενά στις θέσεις των δομών της ειδικής αγωγής στα σχολεία, δεν αποτελούν λόγο κατάργησης των τμημάτων ένταξης.
Τέλος, ο Βουλευτής ζήτησε από την ηγεσία του Υπουργείου να αποσύρει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια