«Η ωραία Αθοκουτάλα» της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών «προΤΑΣΗ»


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού παράλληλα με το project της Υποψηφιότητας της Πόλης της Ρόδου για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 και στο πνεύμα της αναβάθμισης του πολιτιστικού μας γίγνεσθαι, ξεκινάει φέτος την προσπάθεια ανάκαμψης των θεατρικών δράσεων στο νησί, μέσα από συνεργασίες με αναγνωρισμένες επαγγελματικές θεατρικές ομάδες και θεσμούς από όλη την Ελλάδα, με την συμβολή φορέων του τόπου μας.
Έτσι, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κρητών Ρόδου Ο Ψηλορείτης, θα παρουσιαστεί στις 13 και 14-2-2016 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, το υπέροχο λαϊκό παραμύθι «Η ωραία Αθοκουτάλα» της Ομάδας Παραστατικών Τεχνών «προΤΑΣΗ» www.protasi.org

Η παράσταση ανέβηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Οκτώβρη σε συνεργασία της Ομάδας με το Θέατρο Κρήτης και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Ηράκλειο, στη Σητεία, στις Αρχάνες και στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για το πασίγνωστο και αγαπημένο παραμύθι της Σταχτοπούτας, που κατέγραψε και απέδωσε στην κρητική ντοπιολαλιά ο λαογράφος-συγγραφέας Γιώργης Γρ. Σταματάκης.

Την θεατρική προσαρμογή και την σκηνοθεσία έκανε ο γνωστός στο Ροδιακό θεατρόφιλο κοινό από προηγούμενες παραστάσεις του στην Ρόδο, σκηνοθέτης και εκπαιδευτικός Δημήτρης Φοινίτσης.
(«Ταξιθέτρια», «Χριστουγεννιάτικα Διηγήματα», «Ανδρομάχη ή Τοπίο γυναίκας στο ύψος της νύχτας», «Οι πιο δυνατοί», «1000+1 νύχτες», «Σονάτα του Σεληνόφωτος», «Λεονώρα», «Τρωκτικά» )

Στην αφήγηση του παραμυθιού είναι η ηθοποιός Ελένη Στρατάκη, την πρωτότυπη μουσική συνέθεσε και παίζει επί σκηνής ο Κωστής Μακάκης, το κοστούμι έφτιαξε η Μανωλία Κοκολογιάννη και την επιμέλεια της κίνησης η είχε η Κατερίνα Καμηλάκη.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble