«Ανοικτές Πόρτες» και φέτος στη Ρόδο – Χορηγός επικοινωνίας Rodosreport


Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η παλιά πόλη της Ρόδου θα γίνει ξανά η σκηνή για τις “Ανοικτές Πόρτες”, οι οποίες αποτελούν τη Ροδίτικη εκδοχή των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς και που διοργανώνονται για έκτη συνεχόμενη χρονιά από τη Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS).

Υπό Πολιορκία: Τα Μεγάλα Τείχη & οι Οχυρώσεις της Ρόδου
Όπως τα τελευταία δύο χρόνια έτσι και φέτος έχει επιλεγεί ένα κύριο θέμα που συνδέει όλα τα συμμετέχοντα κτίρια και χώρους. Το θέμα για το 2015 είναι: Υπό Πολιορκία: Τα Μεγάλα Τείχη & οι Οχυρώσεις της Ρόδου.

Το θέμα τονίζει την εξαιρετική, ιστορική και αρχιτεκτονική, σημασία των οχυρώσεων της παλιάς πόλης μας. Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, διάφορα κτίρια που συνήθως είναι κλειστά για το κοινό θα ανοίξουν τις πόρτες τους για τη ξεχωριστή αυτή περίσταση. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν και χώροι που είναι συνήθως ανοικτοί για το κοινό. Ο συνδυασμός αυτών των δύο, με κοινό τους σημείο τη θεματική προσέγγιση, δίνει στους Ροδίτες και στους επισκέπτες της πόλης μας μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τα τείχη και τις οχυρώσεις της Ρόδου ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία στρατιωτικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο ενώ ταυτόχρονα τους επιτρέπει να κατανοήσουν και να εκτιμήσουν την ιστορία, χαρακτήρα και σπουδαιότητα του αμυντικού – οχυρωματικού συστήματος ως ένα ενιαίο και εκτενές σύνολο.

Τα συμμετέχοντα κτίρια θα ανακοινωθούν σύντομα.

Υποστηρικτές
Οι Ανοικτές Πόρτες 2015 δεν έχουν λάβει δημόσια χρηματική υποστήριξη. Η πραγματοποίηση αυτής της πιο δημοφιλούς εκδήλωσης πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο είναι δυνατή χάρη στους εθελοντές και Φίλους της RICHeS και στη γενναιόδωρη και πιστή υποστήριξη κάποιων ιδιωτικών επιχειρήσεων που αγαπούν τον πολιτισμό. Εκ μέρους των χιλιάδων επισκεπτών που αναμένουμε και αυτή τη φορά το ΔΣ της RICHeS επιθυμεί να εκφράσει ευχαριστίες στους χορηγούς – με αλφαβητική σειρά:

Αγνογάλ
Apollo Beach Hotel/Sentido
Apollo Blue Hotel/Sentido
Electra Palace Hotel
Kounakis Jewels & Watches
Kozas Seafood Taverna, Στεγνά
Mama Sofia Restaurant
S. Nikolis Boutique Hotel & Apartments
Ostria Beach Bar Restaurant, Κάλαθος
Platinum Hotel
Roubeti Uomo Boutique

Το ΔΣ της RICHeS εκφράζει επίσης ευχαριστίες και την εκτίμηση του για το Υπουργείο Πολιτισμού & την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου που χωρίς την υποστήριξη τους πολλές από τις Ανοικτές Πόρτες, στο παρελθόν και τώρα, θα ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble