«6ες Ανοικτές Πόρτες» ! Φωτογραφίες από γνωστές & άγνωστες πτυχές της Ρόδου


Χορηγός Επικοινωνίας Rodosreport

Οι «Ανοικτές Πόρτες» έγιναν  θεσμός πλέον στο νησί της Ρόδου και διοργανώνονται  με μεγάλη επιτυχία  για 6η συνεχή χρονιά από το 2010, με πρωτοβουλία της οργάνωσης «RICHes» .

Το Σαββατοκύριακο αυτό, η Ρόδος γνωρίζει το νόημα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομάς, με την περιήγηση σε κτήρια που συνήθως είναι κλειστά για το κοινό. Οι Ροδίτες και οι Ροδίτισσες αλλά και χιλιάδες ξένοι επισκέπτες, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές της Ρόδου μέσα από τα ιστορικά της κτήρια που διασώζονται στο πέρασμα των αιώνων. 

Και φέτος χιλιάδες επισκέπτες ξεναγήθηκαν στα οκτώ σημεία  που άνοιξαν για το κοινό με πρωτοβουλία της οργάνωσης RICHe, με τις  Ανοικτές Πόρτες να έχουν θέμα «Τα Μεγάλα Τείχη & οι Οχυρώσεις της Ρόδου» . Συγκεκριμένα περιηγήθηκαν  στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου , στον Προμαχώνα del Carretto,  στον Περίδρομο των Τειχών , στην Τάφρο, στον Αρχαιολογικό χώρο του μόλου των Μύλων, στην Πύλη Amboise, στο Φρούριο του Αγ. Νικολάου, και στον  Πρώην Πύργο Naillac.

Τα εγκαίνια για τις «6ες Ανοικτές Πόρτες» φέτος στη Ρόδο πραγματοποιήθηκαν στον Προμαχώνα του Αγίου Γεωργίου  με την ενδιαφέρουσα ομιλία  της Κατερίνας Μανούσου- Ντέλλα, αρχιτέκτονα Υπουργείου Πολιτισμού – Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων στα Μνημεία της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου για τα τείχη της Μεσαιωνικής Πόλης και τις οχυρώσεις.

Φέτος τονίστηκε η  ιστορική και αρχιτεκτονική σημασία των οχυρώσεων της παλιάς πόλης δίνοντας την ευκαιρία στους κατοίκους του νησιού και όχι μόνο να ξεναγηθούν αλλά και να μάθουν  λεπτομέρειες για τη μεγάλη  σημασία των οχυρώσεων στο παρελθόν, την σύνδεση τους με την πλούσια ιστορία της Ρόδου.

Ευχαριστούμε θερμά τον Ανδρέα Κακλιό για την παραχώρηση των φωτογραφιών του στο Rodosreport.

Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση. 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια