Άμεση ανταπόκριση των πολιτών στις ανάγκες των προσφύγων- ποιες ώρες θα παραλαμβάνονται τρόφιμα, ρούχα , φάρμακα


Άμεση ήταν η ανταπόκριση των Ροδιτών και γενικότερα των κατοίκων του νησιού στις ανάγκες των προσφύγων και των παράτυπων μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στον προσωρινό χώρο που δημιούργησε πριν από 10 ημέρες η δημοτική αρχή, στην περιοχή των  Σφαγείων.

Οι πολίτες αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή  όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχουν βιώσει δραματικές στιγμές, δείχνοντας  την αγάπη τους, την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη τους.

Πέραν του Δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, που συντονίζει καθημερινά όλες τις ενέργειες, καθώς και των υπαλλήλων του Δήμου, δίπλα στους πρόσφυγες παραμένουν όλες αυτές τις μέρες,  οι εθελοντές , όπως οι CBR και οι Εθελοντές Σαμαρείτες, επιχειρηματίες του τόπου,  αλλά και πλήθος κόσμου.

Οι προσφορές και οι χορηγίες καταφθάνουν καθημερινά στον χώρο προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων, για όσες μέρες παραμένουν στη Ρόδο, καθώς ως γνωστόν, αφίξεις και αναχωρήσεις προσφύγων έχουμε σε καθημερινή βάση.

Για το σκοπό αυτό και προκειμένου να διατηρηθεί η ευταξία και η οργάνωση που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι υπάλληλοι του δήμου, στις προσφορές των πολιτών, ο Δήμος Ρόδου καλεί τους πολίτες του νησιού που θέλουν να προσφέρουν τρόφιμα ή ρουχισμό, ή ακόμη και φάρμακα, να τα φέρνουν στον προσωρινό χώρο φιλοξενίας των προσφύγων, τις κάτωθι ώρες:

Πρωί : από 7-8

Μεσημέρι: από  12-13

Απόγευμα: 5-7

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια