«Άμεση ανάγκη για 24ωρη ιατρική κάλυψη στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω από τα οποία διέρχονται εκατομμύρια επιβάτες»


ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άμεση ανάγκη για 24ωρη ιατρική κάλυψη στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, από τα οποία διέρχονται εκατομμύρια επιβάτες»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, σχετικά με τη λειτουργία των ιατρείων στα περιφερειακά ιατρεία του αεροδρομίου της Ρόδου και της Κω.

Συγκεκριμένα, τονίζει ότι τα ειδικά περιφερειακά ιατρεία των αεροδρομίων της Ρόδου και της Κω δεν μπορούν να λειτουργήσουν καθώς δεν υπάρχει γιατρός σε κανένα από τα δύο. Στο αεροδρόμιο της Ρόδου, για να εξυπηρετηθούν τα περιστατικά καλούν το ΕΚΑΒ, ενώ στο αεροδρόμιο της Κω καλούν γιατρό και ασθενοφόρο από την Αντιμάχεια.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, τονίζει: «Είναι ανεπίτρεπτο να μην είναι στελεχωμένα τα ειδικά περιφερειακά ιατρεία στα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, που δέχονται, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση. Χρειάζεται 24ωρη ιατρική κάλυψη και στα δύο αεροδρόμια αφού η αδυναμία άμεσης παροχής ιατρικής βοήθειας σε έκτακτα περιστατικά, οδηγεί σε δυσφήμιση της χώρας και του τουρισμού μας».

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια