Ξενοδόχοι της Ρόδου εξαπατούν τουρίστες ΑΜΕΑ υποσχόμενοι οτι διαθέτουν κατάλληλες υποδομές


Επιστολή διαμαρτυρίας σε όλους τους αρμόδιους φορείς έστειλε ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Ρόδου , καθώς ξενοδοχεία εξαπατούν τουριστες ΑΜΕΑ υποσχόμενα υποδομές και προσβάσεις σε άτομα με αναπηρία .

Διαβάστε την επιστολή

 

Κυρία Υπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι,

Για μια ακόμα φορά είμαστε στη δυσάρεστη και θλιβερή θέση να σας καταγγείλουμε τον εμπαιγμό των Τουριστών Ατόμων με Αναπηρία.

Μέσα από γνωστή, επίσημη ιστοσελίδα, γίνονται κρατήσεις σε ξενοδοχεία τα οποία δηλώνουν ότι είναι ικανά να δεχθούν Άτομα με Αναπηρία, επιβεβαιώνοντας μάλιστα εγγράφως τις υπηρεσίες που προσφέρουν προς τα Άτομα με Αναπηρία.

Τα αποτελέσματα αυτών των ψευδών στοιχείων πέρα από την δυσφήμιση που δέχεται ο Τουρισμός στο νησί της Ρόδου, τα Άτομα με Αναπηρία αντιμετωπίζονται ως πολίτες πέμπτης κατηγορίας, διότι φθάνοντας στο ξενοδοχείο όπου έχει γίνει η κράτηση, αφού προηγουμένως έχει δηλωθεί ότι είναι άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, διαπιστώνει ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο δεν είναι προσβάσιμο σε Άτομα με Αναπηρία και δεν είχε διαθέσιμο δωμάτιο για

Άτομα με Αναπηρία όπως είχε επιβεβαιωθεί στην κράτηση.

Δεν γνωρίζουμε εάν διαθέτει ή όχι δωμάτιο για την φιλοξενία Ατόμων με Αναπηρία.

Σε ερώτηση του πελάτη για το που θα μείνει, η απάντηση των υπευθύνων ήταν ότι δεν γνωρίζουν

και δεν ξέρουν.

Κα Υπουργέ, καταγγέλλουμε αυτή την απάνθρωπη και απαράδεκτη συμπεριφορά στους Τουρίστες Άτομα με Αναπηρία και ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας.

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω, τα έχουμε στα χέρια μας και είναι στη διάθεση σας όποτε ζητηθούν.

Με εκτίμηση,

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια