Σπείρα Αλβανών διέπραττε ληστείες στη Ρόδο


Διακριβώθηκε η εγκληματική δραστηριότητα σπείρας Αλβανών που διέπραταν ληστείες στη Ρόδο

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου δυο ληστείες και κλοπή

Σε βάρος των δραστών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα

Εξιχνιάστηκαν μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου δυο περιπτώσεις ληστείας και κλοπή που είχε διαπράξει σπείρα Αλβανών στο νησί της Ρόδου.

Για τις περιπτώσεις αυτές σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον επτά υπηκόους Αλβανίας, από τους οποίους ένας βρίσκεται έγκλειστος σε φυλακή της χώρας και δυο άλλοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος τους το μέτρο της διοικητικής επιστροφής.

Η διακρίβωση της εγκληματικής τους δραστηριότητας είναι αποτέλεσμα αξιοποίησης σύγχρονων μεθόδων επιστημονικής έρευνας και συνδυαστικής ανάλυσης στοιχείων – ευρημάτων σχετικά με τη σύνθεση, τους επιμέρους ρόλους και την επιλογή του στόχου τους.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι μέλη της σπείρας:

•       Την 19.09.2015, υπό την καθοδήγηση του έγκλειστου Αλβανού μπήκαν σε κατοικία στο Φαληράκι της Ρόδου και αφού ακινητοποίησαν τους ενοίκους και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό
•       Την  17.08.2015, μπήκαν σε κατοικία ημεδαπών στις Καλυθιές Ρόδου και αφού τους ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο τιμαλφή και χρηματικό ποσό
•       Την 26.04.2015, παραβίασαν κατοικία ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια