Τέσσερα χρόνια έχει να καθαριστεί το ρέμα στο Ροδίνι


Μια φωτιά ήταν η αιτία έπειτα από δεκάδες τηλέφωνα στο Δήμο Ρόδου και τις αρμόδιες υπηρεσίες από κάτοικους της περιοχής, να έρθουν συνεργία στην περιοχή. Έπρεπε και πάλι να γίνει πρώτα το κακό.

Ως κάτοικοι στο Άνω Ροδίνι, στην περιοχή πάνω από το ρέμα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά είχαμε προειδοποιήσει πολλές φορές τις αρμόδειες υπηρεσίες για τους  κινδύνους που ελλοχεύουν από το ακαθάριστο ρέμα.

Το συγκεκριμένο ρέμα δεν έχει καθαριστεί εδώ και τέσσερα χρόνια. Άγρια χόρτα και θάμνοι, ανάμεσα στις κατοικίες μας. Καθαρίζαμε μόνοι μας περιμετρικά των προαύλιων χώρων των κατοικιών μας όσο μπορούσαμε. Από την υπηρεσία εδώ και τέσσερα χρόνια μια μόνιμη κωλυσιεργία. Έλλειψη καυσίμων την μια μέρα, έλλειψη προσωπικού τη δεύτερη.

Το κακό δεν άργησε να γίνει και η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ακαθάριστο ρέμα του Ροδινιού, μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Οι φλόγες έφθασαν στις εξώπορτες των σπιτιών μας και χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, αποφύγαμε τα χειρότερα. Αν καιγόταν το σπίτι μας, ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη; Ίσως εδώ δεν υπήρχαν εμπρηστές, υπάρχουν όμως υπαίτιοι και πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Έλλειψη υπευθυνότητας ή έλλειψη ικανότητας; Πόσες δικαιολογίες μπορεί να βρει κάποιος μέσα σε τέσσερα χρόνια για να καθαρίσει ένα ρέμα γεμάτο αγριόχορτα σε κατοικημένη περιοχή της Ρόδου;

Μια περιοχή απόλυτα παραμελημένη από τη δημοτική αρχή , κοντά στο  αυτόνομο κρατίδιο των αθίγγανων με δεκάδες παρανομίες ,  με τις συνεχόμενες φωτιές στον καταυλισμό, με δεκάδες κινδύνους καθημερινά για εμάς και τα παιδιά μας.

Οι φωτογραφίες είναι ενδεικτικές και χαρακτηριστικές για το πόσο πλησίασε η φωτιά τις κατοικίες μας.

Υ.Γ. Τελευταία ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες μετά τις δικαιολογίες τεσσάρων ετών, ήταν εχθές μετά την πυρκαγιά, ότι το ρέμα που είναι στους χάρτες του Δήμου, είναι ιδιωτικός χώρος και δεν έχουν αρμοδιότητα και πρέπει να γίνει καταγγελία στην Περιφέρεια….

 Γιάννης Κουφός

Κάτοικος Άνω Ροδινιού

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια