Πράσινο φως από το Συμβούλιο της Επικρατείας για Αφάντου


Το Ε΄ Τμήμα του Συμβούλιου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 160/206 γνωμοδότησή του, έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση του Ειδικού Σχεδqίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) Αφάντου Ρόδου (παραλία Αφάντου) του δήμου Ρόδου και έκανε ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

Το εν λόγω ΕΣΧΑΔΑ περιλαμβάνει δυο ακίνητα. Το ένα είναι το Γκόλφ Αφάντου, επιφάνειας 1.327.994 τ.μ. και το δεύτερο είναι το Νότιο Αφάντου, εμβαδού 255,763 τ.μ. Οι εκτάσεις αυτές έχουν μεταβιβαστεί στο ΤΑΙΠΕΔ.

Από την τουριστική ανάπτυξη και αξιοποίηση της όλης έκτασης έχει εξαιρεθεί, λόγω των αρχαιοτήτων, η Α΄ ζώνη, ενώ η Β΄ Ζώνη, όπως και η υπόλοιπη έκταση που είναι και το Γκόλφ Αφάντου (7 γήπεδα σε έκταση περίπου 450 στρεμμάτων), μπορεί να αξιοποιηθούν ανεξάρτητα από τον αρχαιολογικό τους χαρακτήρα.

Ακόμη, στην περιοχή του Γκόλφ Αφάντου επιτρέπεται η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων, όπως και η αναδιάταξή του προκειμένου να προσαρμοστεί στις προδιαγραφές του ΕΟΤ, ενώ ειδική μέριμνα γίνεται για την προστασία του υγροβιότοπου της περιοχής.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble