Αφαιρείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πανό της Μεσαιωνικής Γιορτής Κρητηνίας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αφαιρείται μέσα από την πόλη της Ρόδου το πανό που προβάλλει τη Μεσαιωνική Γιορτή Κρητηνίας που θα πραγματοποιηθεί το Σάββτο 27 και την Κυριακή 28 Ιουνίου στο Κάστρο Κρητηνίας.

Πέρυσι το πανό αφαιρέθηκε από το κέντρο της πόλης , απέναντι από το Εθνικό θέατρο μόλις είχε τοποθετηθεί. Φέτος , ομοίως, αφαιρέθηκε από τη διασταύρωση Ρόδου Λίνδου με Κωνσταντίνου Υδραίου. Τυχαίο γεγονός για δεύτερη χρονιά; Κανένα άλλο πανό, καμίας εκδήλωσης δεν αφαιρείται ποτέ χωρίς λόγο από περαστικούς. Φαίνεται πως τα πανό της Μεσαιωνικής Γιορτής Κρητηνίας, ενοχλούν την αισθητική ορισμένων μέσα στην πόλη της Ρόδου, ευτυχώς ελαχίστων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η τοποθέτηση του γίνεται με άδεια του Δήμου, δεν ενοχλεί στο σημείο που τοποθετείται οδηγούς ή πεζούς και δεν αφαιρέθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου. Έτσι αμέσως η κίνηση χαρακτηρίζεται κακοπροαίρετη από όποιον και αν προέρχεται.

Είναι κρίμα να βλέπουμε τόσο σπουδαίες εκδηλώσεις, από Πολιτιστικούς Συλλόγους του νησιού μας να βρίσκουν τροχοπέδη κάθε είδους στην πραγματοποίηση τους και κακόβουλες ενέργειες στο δρόμο τους. Εκδηλώσουν που προάγουν τον πολιτισμό, αναδεικνύουν την ιστορία και την παράδοση του τόπου μας και πραγματοποιούνται αποκλειστικά από την εθελοντική και αφιλοκερδή εργασία δεκάδων συμπολιτών μας.

Η δύναμη τους να συνεχίζουν τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης και η μεγάλη επιτυχία που έχει πλέον στην καρδιά και το νου των Ροδιτών αλλά και ξένων επισκεπτών, είναι η καλύτερη ηθική  ανταμοιβή.

Οι εθελοντές της Κρητηνίας αλλά και κάθε πολιτιστικού συλλόγου του νησιού θα συνεχίζουν αενάως την προσπάθεια τους να αναδεικνύουν την πολιτιστική κληρονομιά και την πλούσια παράδοση  του τόπου μας , μακρυά από κάθε είδους συμφέροντα και ανταγωνιστικότητες. Τέτοιες κινήσεις δυναμώνουν τον εθελοντισμό και δεν τον αφανίζουν !

Σάββατο 27 Ιουνίου και Κυριακή 28 Ιουνίου στο Κάστρο Κρητηνίας!  

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια