Το νερό- νεράκι θα πουν στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» . Οφείλει στην ΔΕΥΑΡ 428.000 ευρώ!!!


Αποφασισμένη να προχωρήσει στην διακοπή της υδροδότησης του Κρατικού Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» ακόμη και μεσούσης της τουριστικής περιόδου, είναι η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, καθώς οφείλει προς τη δημοτική επιχείρηση ποσό ύψους 428.000 ευρώ. Παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις της διοίκησης της ΔΕΥΑΡ, η ΥΠΑ αρνείται να εξοφλήσει το χρέος της ,επικαλούμενη την σχετική νομοθεσία που εξαιρεί το δημόσιο.
Όμως πρόθεση της διοίκησης, είναι να διεκδίκηση με κάθε μέσο, την είσπραξη του ποσού αυτού, προσφεύγοντας ακόμη και στην δικαιοσύνη ,για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της ΔΕΥΑΡ και των πολιτών της Ρόδου.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι, μέρος του ποσού των 428.000 ευρώ προέρχεται από την πρώην ΔΕΥΑΠ του πρώην Δήμου Πεταλούδων το οποίο διαχρονικά διογκώθηκε, εξαιτίας της στάσης που τηρεί η ΥΠΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ είναι αποφασισμένη, να προβεί στην διευθέτηση ενός χρονίζοντα ζητήματος που παραμένει σε εκκρεμότητα και θίγει το κοινό αίσθημα.
Μάλιστα ο κ. Τσίκκης καταβάλλοντας ύστατη προσπάθεια για εξωδικαστική λύση, απέστειλε σήμερα, νέα επιστολή προς την διοίκηση της ΥΠΑ, με την οποία την θέτει προ των ευθυνών της, για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει στην εικόνα της τουριστικής Ρόδου, η διακοπή της υδροδότησης στον Κρατικό Αερολιμένα «Διαγόρας», σε μια περίοδο που επικρατεί το αδιαχώρητο από τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις επιβατών.

«Αν η διοίκηση της ΥΠΑ, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, δεν ανταποκριθεί στην εξόφληση του χρέους ύψους 428.000 ευρώ που οφείλει στην ΔΕΥΑΡ, θα βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να προβούμε στην διακοπή της υδροδότησης προς τον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου «Διαγόρας» και να προσφύγουμε στην δικαιοσύνη .Το ύψος της οφειλής μας δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα καθώς μας καθιστά υπόλογους έναντι των ελεγκτικών μηχανισμών και του συνόλου των συνεπών καταναλωτών. Είναι αδιανόητο η ΔΕΥΑΡ να καταβάλει τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και να πληρώνει τους φόρους που της αναλογούν και η ΥΠΑ να σφυρίζει αδιάφορα για το χρέος που έχει συσσωρευτεί προς τη δημοτική επιχείρηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι, σε ετήσια βάση η ΥΠΑ εισπράττει πακτωλό χρημάτων από την λειτουργία του αεροδρομίου «Διαγόρας» και επομένως οφείλει να είναι συνεπής προς τις οικονομικές υποχρεώσεις έναντι της ΔΕΥΑΡ. Δεν μπορεί η διοίκηση της ΔΕΥΑΡ, να προβαίνει στην διακοπή της υδροδότησης στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις και την ίδια ώρα να εθελοτυφλεί για το χρέος που έχει η ΥΠΑ.Η προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της ΔΕΥΑΡ είναι πρωταρχικό μέλημα μας» δηλώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια