Αγωνία για εκατοντάδες σκύλους που έφυγαν απο τη Ρόδο στο εξωτερικό δήθεν για υιοθεσίες


Επιβεβαιώνονται πλέον οι φόβοι πολλών φιλόζωων στη Ρόδο και επίσημα για την δράση ορισμένων ανθρώπων απο την παλιά διοίκηση του κυνοκομείου όσο και άλλων που δρουν ανεξάρτητα , για εικονικές υιοθεσίες ζώων προς δήθεν ανάδοχες οικογένειες ζώων . Οι φερόμενες υιοθεσίες στην πλειονότητα τους γίνονται με καταβολή χρηματικού αντιτίμου πέραν των εξόδων μεταφοράς του ζώου .

Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός πως πολλές απο τις χώρες όπου μεταφέρονται τα ζώα επιτρέπουν τα πειράματα εταιρειών σε αυτά ( κυρίως φαρμακευτικές και εταιρίες καλλυντικών) ενώ σε χώρες όπως η Γερμανία ανθίζει η διαστροφή της σεξουαλικής κακοποίησης ζώων και μάλιστα επίσημα .

Η νέα διοίκηση του Κυνοκομείου της Ρόδου σε συνεργασία με ξένες αρχές διαπίστωσε πως πολλά ζώα δεν κατέληγαν σε νέους ιδιοκτήτες και θα κινηθεί νομικά κατά υπαλλήλου της προηγούμενης διοίκησης που έστελνε σκυλάκια στο εξωτερικό.

Ήδη με ανακοίνωση της αντιπρόεδρου του κυνοκομείου θα υποβληθούν μηνύσεις κατά εθελόντριας  που παρουσίαζε ψευδώς οικογένειες που υιοθετούσαν τα ζώα .

Πολλές οργανώσεις φιλοζωικές προωθούν με ασφάλεια ζώα στο εξωτερικό και κάνουν αυτό το έργο με μεγάλη αγάπη διασφαλίζοντας την υιοθεσία των ζώων σε αξιόλογες οικογένειές , παραυτα η εισαγγελία Ρόδου θα πρέπει όμως να ενεργήσει για να ελεγθουν και άλλες υποθέσεις ζώων που φεύγουν απο το νησί στο εξωτερικό απο διάφορα φιλοζωικά σωματεία .

«Αγαπητοί φίλοι μετά από συνεχείς έρευνες 2 εβδομάδων στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ολλανδία καταλήξαμε δυστυχώς ότι η συνοδός χρόνια εθελόντρια στο κυνοκομειο Ρόδου μας εξαπάτησε διότι κατά τις δικαιολογίες της φοβόταν και μας έδωσε αναληθή στοιχεία για τους νέους ιδιοκτήτες των ζώων ενώ αυτά κατέληξαν σε σύλλογο και εξακολουθούμε να τα ψάχνουμε. Κατόπιν αυτού όπως είχαμε προαναφέρει οι δικηγόροι του συλλόγου την επόμενη εβδομάδα καταθέτουν μηνυτήρια αναφορά κατά της εν λόγω κυρίας στην εισαγγελέα Ρόδου η οποία είναι ήδη ενήμερη. Θα ακολουθήσουν πιθανόν και άλλες αναφορές. Ήδη έχει ξεκινήσει και συνεργασία με τις αρχές του εξωτερικού για πλήρη διερεύνηση και άλλων περιστατικων. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι τα μαγαζάκια εις βάρος των ζώων φτάνουν στο τέλος. Το νέο ΔΣ είχε προειδοποιήσει. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ»

Γιούλα Διμέλη‎
Αντιπρόεδρος 

ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Η θετική εξέλιξη είναι πως η νέα διοίκηση του κυνοκομείου φαίνεται πως είναι διατεθειμένη να σταματήσει οποιαδήποτε ενέργεια βλάπτει τα αδέσποτα ζώα .

 

 

 

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια