«…να σε κλωτσάνε στο δρόμο και να σε διώχνουν από παντού» – Γράφει η Δήμητρα Σφακιού


Δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος..

Τόση κακία, τόση αδικία, μιζέρια και άλλα τόσα. Και για όλα αυτά φταίει ο άνθρωπος.. Οι περισσότεροι δεν κοιτάνε καν τι γίνεται δίπλα τους. Τόσοι άστεγοι, τόσοι δυστυχισμένοι, τόσοι που περιμένουν ένα θαύμα για να ζήσουν. Και ακόμα πιο πολλά αδέσποτα τα οποία πληρώνουν τα ανθρώπινα λάθη. Δεν φταίνε αυτά που είναι στο δρόμο. Κάποιος τα άφησε εκεί. Αλλά αντί να κλωτσήσουν και να δηλητηριάσουν αυτόν,το κάνουν στα ζώα.

Σε τι μπορεί να φταίει ένα ζώο; Σε τι έχει φταίξει; Είναι στο δρόμο; Κάποιος το άφησε εκεί. Είναι επιθετικό; Κάποιος του έμαθε κάτι λάθος ή κάποιος δεν του φέρθηκε καλά. Λερώνει τον δρόμο; Και πάλι κάποιος θα έπρεπε να του μάθει να μην το κάνει.. Τι άλλο να πω.. Πώς μπορείς να μην τα βοηθήσεις; Τα βλέπεις τα μάτια τους που μόνο αθωότητα και αγάπη σου δείχνουν .

Μπες στη θέση τους… Να μην ξέρεις που θα κοιμηθείς, τι θα φας και αν θα φας, να ψάχνεις απεγνωσμένα έστω λίγο νερό και παρόλο τον πόνο σου να σε κλωτσάνε στο δρόμο και να σε διώχνουν από παντού. Ο καθένας έχει το δικαιώματα να μην συμπαθεί τα ζώα. Δικαίωμα του καθένα είναι να μην έχει σκύλο ή γάτα στο σπίτι του. Αλλά κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους κάνει κακό. Είναι απάνθρωπο και ασυγχώρητο. Και τις περισσότερες φορές δυστυχώς ατιμώρητο.

Είναι λίγοι αυτοί που βοηθούν. Και πολλοί περισσότεροι αυτοί που κάνουν κακό. Και οι κατηγορίες τους ποικίλουν. Είναι αυτοί που αδιαφορούν,αυτοί που θεωρούν πως μόνο το δικό τους ζώο έχει ψυχή επειδή είναι κάποιας ράτσας, αυτοί που θα τα σκοτώσουν, αυτοί που ακόμα και αν έχουν ζώο αδιαφορούν και το έχουν σε άθλιες συνθήκες και άλλοι πολλοί. Και είναι ακατόρθωτο να σωθούν όλα.
Δείξτε λίγη ανθρωπιά, λίγη ευαισθησία, και σίγουρα το ζωάκι που θα σώσετε θα σας το ανταποδώσει. Θα σας ευγνωμονεί κάθε μέρα. Ελπίζω να αλλάξω έστω και σε έναν την γνώμη με αυτό το κείμενο. Έστω και σε έναν. Και μην ξεχνάτε πως ο σκύλος είναι ο μόνος που μπορεί να σε κάνει καλύτερο άνθρωπο…

Δήμητρα Σφακιού

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια