7η χρόνια ! Ρόδος για την Ζωή! – Αγώνας για την ζωή!


Οι μέρες πλησιάζουν για τον ετήσιο αγώνα του Ρόδος για την Ζωή που για 7η χρόνια έχει θέσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Επιλέχτηκε η φετινή δωρεά, μετά από τη γνωμοδότηση του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, να γίνει για την αναβάθμιση του υπάρχοντος ακτινολογικού συστήματος η οποία και θα συμβάλει σημαντικά στην διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα.

Πρόκειται για ψηφιακό ανιχνευτή FDR D-EVO διαστάσεων 43X43 ο οποίος μετατρέπει το υπάρχον αναλογικό ακτινολογικό σύστημα του ΓΝΣ σε ψηφιακό με εικόνα ανάλυσης 150 micron σε μόλις ένα δευτερόλεπτο αναβαθμίζοντας κάθετα την ποιότητα των ακτινογραφιών και την ταχύτητα ροής εργασίας και επομένως την αύξηση του αριθμού των εξεταζόμενων.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες αντιμετώπισης ενός εξαιρετικά επιθετικού καρκίνου με κακή πρόγνωση αφού μόνο το 15% των διαγνωσθέντων ασθενών επιβιώνει μετά την πενταετία.

Κυρία αιτία καρκίνου του πνεύμονα είναι το κάπνισμα είτε ενεργητικό είτε παθητικό.

Η αναβάθμιση του ακτινολογικού θα αφορά φυσικά σε εκατοντάδες ακτινολογικές χρήσεις ρουτίνας οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά στο ΓΝΣ.

Το κόστος του εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένων της κονσόλας ελέγχου και του ψηφιακού εκτύπωση ανέρχεται στα 37,200 ευρώ.

Κυριακή 6 Νοέμβριου

Και φέτος την παρουσίαση αναλαμβάνουν ο Τερης Χατζηιωαννου και ο Κώστας Σαμιωτακης, την προθέρμανση όπως κάθε χρόνο ο Στέργος Κουπάδης, θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους οι παραολυμπιονικες και συμπολίτες μας Μιχάλης Σειτης και Θανάσης Μπαρακας και θα μας διασκεδάσουν με την δική τους μουσική οι 7000 watt οι όποιοι αφιέρωσαν την τελευταία τους δημιουργία το τραγούδι «Πάμε» να αποτελέσει το μουσικό σήμα του αγώνα της «Ρόδου για την Ζωη»

Λίγα λόγια,

Η Ρόδος για τη Ζωή είναι Εθελοντική Οργάνωση η οποία διοργανώνει από το 2010 τον ομώνυμο αγώνα δρόμου-περίπατο με σκοπό τη δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείου της Ρόδου ιατρικού εξοπλισμού για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου. Η εν λόγω εκδήλωση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και μαζικότερες αντικαρκινικές δράσεις πανελληνίως κύριο χαρακτηριστικό της οποία είναι η μαζική συμμετοχή σε περπάτημα – αγώνα δρόμου, με το χαρακτηριστικό μπλουζάκι κάθε χρόνο διαφορετικού χρώματος, όπως επίσης και η στήριξη αποκλειστικά και μόνο από τη δωρεά των 5 ευρώ για την αγορά του t-shirt, αποκλειομένων εμπορικών χορηγιών.

Ενημερωτικά:

Από το 2010 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν οι ακόλουθες δωρεές στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου
2010 Δερματοσκόπιο.
2011 Χει
ρουργικός εξοπλισμός προστατεκτομής.
2012 Υστεροσκόπιο
2013 Κολονοσκόπιο
2014 Ρινολαρυγγοσκόπιο

2015 Ψηφιακή Μαστογραφία

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 2,500 σχεδόν εξετάσεις – επεμβάσεις, και διαγνώσθηκαν έγκαιρα 150 περιπτώσεις εμφάνισης καρκίνου, με συνέπεια την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων στην υγεία συνανθρώπων μας.

Ρόδος για την Ζωή!

Κυριακή 6 Νοέμβριου 2016!

Αγώνας για την ζωή!

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια