4ο Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών – Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016


 

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου ανοίγει την αυλαία του το 4ο Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Νεκταρίου στους Πεύκους και διοργανώνεται από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. MYPEFKOS σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή Λίνδου και έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η ανάδειξη του Πολιτιστικού χαρακτήρα, των τοπικών προϊόντων και αγροτικής παραγωγής μας αλλά και του πολιτισμικού πλούτου της Ρόδου μας και όχι μόνο, είναι μερικά από τα σημεία που αποσκοπεί το 4ο Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών.

Το Φεστιβάλ στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του Ροδίτη παραγωγού, αλλά και της τοπικής οικονομίας της περιοχής, καθώς αναμένεται να προσελκύσει περίπου δύο χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί μας και ειδικά τους Πεύκους και τη γύρω περιοχή της Λίνδου στη χαμηλή περίοδο και φυσικά πολλούς Ροδίτες από τα γύρω χωριά, ενώ θα φιλοξενήσει πάνω απο 20 Ροδίτες εκθέτες που εκπροσωπούν κλάδους της Χειροτεχνίας, Βιοτεχνίας και της Αγροτικής Οικονομίας. Σκοπός των διοργανωτών, είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ σαν ένα Πολιτισμικό Γεγονός της περιοχής ενισχύοντας τη ζήτηση του τουριστικού μας προιόντος στη χαμηλή περίοδο.

Το Φεστιβάλ Γεύσης & Παράδοσης Πευκών είναι ένα από τα κορυφαία Πολιτιστικά γεγονότα για την περιοχή αλλά και το νησί της Ρόδου που συμβάλλει στην τουριστική ανάπτυξη και την προβολή του νησιού μας. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει τόσο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας, όσο και την παράδοση και τον Πολιτισμό μας μέσω των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, τονίζει

Παράλληλα θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τοπικές πολιτιστικές ομάδες και χορευτικά συγκροτήματα από τη Ρόδο, τα Ποζάρ, τον Πόντο, την Κρήτη, τη Λίνδο και με τη συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του Μανώλη Ζερβού που θα κρατήσουν τον επισκέπτη γεμάτο εκπλήξεις.

Θα υπάρξει μεγάλη λαχειαχορά με δώρα αξίας πάνω από 7000€ που θα προσφέρουν οι Πευκιανοί επιχειρηματίες σε μία προσπάθεια να καθιερωθούν οι Πεύκοι σαν ένας αντάξιος προορισμός, φιλικός προς το περιβάλλον τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειες. Η ασφάλεια, το περιβάλλον και οι υποδομές να γίνουν κυρίαρχο στοιχείο.

food_festival-01

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια