4.173.000€ από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στο 2016 διεκδίκησε ο Δήμος Ρόδου για τον τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής!


Σε καιρούς κρίσης απαιτούνται δυναμικές πολιτικές με επίκεντρο των άνθρωπο, για να μπορέσει η τοπική κοινωνία να απεγκλωβιστεί από τα αδιέξοδα που φέρνει η φτωχοποίηση και η περιθωριοποίηση της οικονομικής ανέχειας, ειδικότερα στις ευάλωτες ομάδες ατόμων.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ρόδου, παρακολουθώντας και αξιοποιώντας όλες τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες, γυρίζει σελίδα στα θέματα της Κοινωνικής πολιτικής του. Μέσα από χρηματοδοτούμενα ευρωπαϊκά προγράμματα, αφενός εμπλουτίζει τις υπάρχουσες δομές του και αφετέρου δημιουργεί νέες υπηρεσίες και δομές, προκειμένου να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα τους πολίτες του.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Νότιο Αιγαίο 2014-2020 κατατέθηκαν πρόσφατα προς έγκριση προγράμματα συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο της τάξεως του 1.288.360,00€, στα οποία προβλέπεται να προσληφθούν 30 νέοι επιστήμονες και βοηθητικό προσωπικό που θα συνδράμει στις υπηρεσίες της Κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ρόδου.

Κατόπιν, λοιπόν, συντονισμού και συνεργασίας της Διεύθυνσης Προγραμματισμού & Οργάνωσης με το τμήμα Εφαρμογής προγραμμάτων Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, με τον Δημοτικό Οργανισμό Πρόνοιας Ρόδου και με την ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης κατατέθηκαν τα κάτωθι προγράμματα:

  1. «Κέντρο Κοινότητας Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου με παράρτημα Ρομά» συνολικού προϋπολογισμού 565.920,00€ και με ειδικότητες: τρεις Κοινωνικοί λειτουργοί, ένας Κοινωνιολόγος, ένας Διοικητικός, ένας Ψυχολόγος, ένας Διαμεσολαβητής Ρομά, ένας Εκπαιδευτικός, ένας Λογιστής και ένας Επόπτης Υγείας

  2. «Δομές Παροχής Βασικών Αγαθών στο Δήμο Ρόδου: παροχή Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο» συνολικού προϋπολογισμού 360.360,00€ με ειδικότητες: Δύο Κοινωνικοί λειτουργοί, ένας Φαρμακοποιός, ένας Μάγειρας, ένας Βοηθός μάγειρα και ένα άτομο βοηθητικό προσωπικό

  3. Λειτουργία ΚΗΦΗ Δήμου Ρόδου και ΚΗΦΗ Αγίων Αποστόλων με συνολικό προϋπολογισμό 236.080,00€ και με τις ειδικότητες δυο νοσοκόμες, τέσσερις κοινωνικοί φροντιστές, δυο άτομα βοηθητικό προσωπικό, δύο οδηγοί και τέσσερις εξωτερικοί συνεργάτες (ιατροί, φυσικοθεραπευτής, γυμναστής)

Μάλιστα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψης της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κας. Θεανώς Φωτίου θα υπάρξει συνάντηση εργασίας κατά την οποία θα συζητηθεί το πλαίσιο προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Ρόδου, συμπεριλαμβανομένων των νέο-ενταγμένων προγραμμάτων: ΤΕΒΑ – Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (συνολικού προϋπολογισμού: 1.810.840,00€), Βοήθεια στο Σπίτι 2016 (συνολικού προϋπολογισμού: 327.143,76€) και Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου (Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών (συνολικού προϋπολογισμού: 552.000,00€) και Κέντρο Συμβουλευτικής υποστήριξης Γυναικών (συνολικού προϋπολογισμού: 195.000,00€).

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια