Άμεση κινητοποίηση του δημοτικού μηχανισμού για την φιλοξενία των 121 Σύριων μεταναστών


Άμεση ήταν  η Αντίδραση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου στην αποβίβαση εκατόν είκοσι έναν  Σύριων παράτυπων μεταναστών  στην  παραλιακή ζώνη ανάμεσα στις Κοινότητες,  Παραδεισίου  και Κρεμαστή,  τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Ο κος  Χατζηδιάκος έθεσε  αμέσως σε κινητοποίηση τον δημοτικό μηχανισμό προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες  συνθήκες  προσωρινής φιλοξενίας, και για να «ξεπεράσει» την απραξία της Κεντρικής Κυβέρνησης.

Κατόπιν συνεχόμενων επαφών με τους αξιωματικούς του  Λιμεναρχείου Ρόδου  της Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και τους αιρετούς Προϊσταμένους των Υπηρεσιών  του Δήμου ,  συντόνισε την κατάσταση ,  αναλαμβάνοντας παράλληλα  το οικονομικό και υλικό κόστος  των δράσεων της φιλοξενίας.

Παραχώρησε την κλειστή αίθουσα του Γυμναστηρίου «Καλλιπάτειρα» στην περιοχή του Καρακόνερου για να φιλοξενηθούν οι Σύριοι παράνομοι μετανάστες.  Σε συνεργασία με ξενοδόχους του νησιού,  εξασφαλίστηκε η  διατροφή τους, ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου, προσέφεραν τα ήδη καθαρισμού.

Οι Σύριοι παράνομοι μετανάστες θα παραμείνουν στο νησί μας μέχρι τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας ωσότου ολοκληρωθεί  η γραφειοκρατική διαδικασία και στη συνέχεια με καράβι θα μεταφερθούν στο Λιμάνι του Πειραιά.

Αφήστε τα σχόλια σας

σχόλια

0 Shares
Share
Tweet
Share
+1
Pin
Stumble