Ψάχνουν αλλού για τα συντρίμμια του χαμένου Boeing

Οι έρευνες μεταφέρθηκαν 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από τη ζώνη όπου είχε επικεντρωθεί η αναζήτηση του αγνοούμενου αεροσκάφους την τελευταία εβδομάδα

Η αλλαγή της τοποθεσίας όπου επικεντρώνονται πλέον οι έρευνες για το αγνοούμενο αεροσκάφος της Malaysia Airlines, που φέρεται ότι συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό, πιθανόν να εξακολουθεί να περιλαμβάνει τη ζώνη όπου εντοπίστηκαν από δορυφόρο τα νέα αντικείμενα που ενδέχεται να είναι συντρίμμια της πτήσης MH370, ανακοίνωσε σήμερα ο μαλαισιανός υπουργός Μεταφορών.

Σήμερα, τα πλοία και τα αεροσκάφη που αναζητούν ίχνη του αεροσκάφους στην θαλάσσια περιοχή στα ανοιχτά της δυτικής Αυστραλίας, άλλαξαν κατεύθυνση και μετέβησαν για πρώτη φορά σε μία περιοχή 1.100 χιλιόμετρα βόρεια από το σημείο των ερευνών της τελευταίας εβδομάδας και πλέον.

Ο υπουργός Χισχαμουντίν Χουσέιν ανακοίνωσε ότι μία νέα ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την πορεία του αεροσκάφους υποδηλώνει ότι ταξίδευε με μεγαλύτερη ταχύτητα κι ως εκ τούτου θα είχε καταναλώσει μεγαλύτερη ποσότητα καυσίμου απ΄ό,τι εθεωρείτο μέχρι σήμερα.

 

Ο ίδιος είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι “οι αυστραλιανές αρχές άφησαν να εννοηθεί ότι μετατόπισαν την ζώνη ερευνών κατά περίπου 1.100 χιλιόμετρα”.

“Εξαιτίας των ρευμάτων του ωκεανού, τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μέσω διαφόρων δορυφορικών φωτογραφιών την τελευταία εβδομάδα μπορεί να περιλαμβάνονται στην νέα αυτή ζώνη ερευνών. Η έρευνα συνεχίζεται και αναμένουμε ότι (η περιοχή των ερευνών) θα προσδιοριστεί ακριβέστερα”, κατέληξε ο ίδιος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

πηγή: news247.gr

Pin It on Pinterest