Φροντίδα των μεταναστών του ναυαγίου από το Δήμο Ρόδου

Τους επιζώντες μετανάστες του τραγικού ναυαγίου που σημειώθηκε στη θάλασσα της Ρόδου επισκέφτηκε στο νοσοκομείο η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Άννα Ζωάννου. Η αντιδήμαρχος διαβεβαίωσε τις τέσσερις Ιρακινές και τα δύο παιδιά- όλοι έχασαν μέλη της οικογένειάς τους- ότι ο  δήμος με τις υπηρεσίες του θα συνδράμει για την καλύτερη δυνατή παραμονή τους στο νησί.  Οι επισκέψεις θα συνεχιστούν στο πλαίσιο της φροντίδας των συγκεκριμένων ανθρώπων στους οποίους θα παρασχεθεί και ψυχολογική στήριξη ενώ ο  δήμος Ρόδου έχει προβλέψει  γενικότερα για τη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών που αναμένεται να εισρεύσουν κατά τους χειμερινούς μήνες οπότε και θα είναι κλειστά τα ξενοδοχεία που κατά κύριο λόγω εξασφαλίζουν τη σίτισή τους μέχρι σήμερα.

Όπως δήλωσε η κ. Ζωάννου η δημοτική αρχή είναι συνεχώς σε εγρήγορση κι έχει εξασφαλίσει τρόφιμα μακράς διαρκείας τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για τους συμπολίτες μας που σιτίζονται από το συσσίτιο του δήμου. «Έχουμε έρθει σε επαφή με εθελόντριες οι οποίες με χαρά θα συνδράμουν το έργο μας»  τονίζει η κ. Ζωάννου ώστε το διάστημα που ακολουθεί να μην υπάρξουν προβλήματα.

Στο μεταξύ η αντιδήμαρχος επισκέφτηκε στο γραφείο του τον διοικητή του Νοσοκομείου Ρόδου κ. Βασίλη Παπανικόλα με τον οποίο  συζήτησε τη διαδικασία διάθεσης των ιατρικών μηχανημάτων, του εξοπλισμού και των αναλώσιμων που απέστειλε η μη κερδοσκοπική οργάνωση της Σουηδίας και μέρος τους θα διατεθεί στις κλινικές του νοσοκομείου της Ρόδου.  Επιπλέον η υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του δήμου διέθεσε γάλα στη Μαιευτική και Παιδιατρική κλινική  το οποίο  προσέφεραν οι φοιτητές της παράταξης ΠΑΣΠ του πανεπιστημίου Αιγαίου.

                                                  Η Αντιδήμαρχος

                                                             Άννα Ζωάννου

Pin It on Pinterest