Το Αμπερνάλλι Σορωνής παρουσίασε τη Θεατρική Παράσταση «Ποια Ελένη;»

H θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου «Το Αμπερνάλλι», παρουσίασε την κωμωδια των Ρέππα- Παπαθανασιου «Ποια Ελένη» στο θεατράκι του Γυμνασίου Σορωνής.

Ο Τρωικός πόλεμος δεν έγινε ποτέ. Οι θεές, λόγω ανταγωνισμού και αφόρητης βαρεμάρας στον Όλυμπο μπερδεύονται συνεχώς στις ανθρώπινες διενέξεις. Ο Πάρης κλέβει την καρδιά της Ελένης, αλλά στο πλοίο του, αντί για την Ελένη, επιβιβάζεται η άσχημη ξαδέρφη της, η Πευκίς. Ως εκ θαύματος, και ο Πάρης και οι άλλοι Τρώες, θα τη λατρέψουν ως ωραία Ελένη, αφού και η ίδια θα ταυτιστεί με την ιδέα. Άλλωστε όπως ακούγεται στο έργο «η ομορφιά είναι ψέμα και κατασκεύασμα».  Ένα εύρημα δυνατό που προβλημάτισε τους θεατές για την εικόνα και το περιεχόμενο, τη σημασία της ομορφιάς και την απουσία της. Τους θεατές, που και τις δύο ημέρες γέμισαν ασφυκτικά την θεατρική αίθουσα και χάρισαν ζεστά χαμόγελα και χειροκρότημα στους ερασιτέχνες «ηθοποιούς», δείχνοντας την ικανοποίηση τους για το αποτέλεσμα, αφού γέλασαν, προβληματίστηκαν και ψυχαγωγήθηκαν.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους και όλες που υποστήριξαν την οργάνωση της παράστασης, την θεατρολόγο Κάτια Τάτση, καθώς και τους ερασιτέχνες «ηθοποιούς» που ενσάρκωσαν τους ρόλους:

Δασκάλα: Καθολική Ρεουλλά (και Πασιφίλη, Εκάβη), Δίας: Παναγιώτης Λουκάς Μπέλλος (και Πρίαμος), Ήρα: Μαρίνα Γιωργάκη, Αθηνά: Μιράντα Τομάζου, Αφροδίτη: Ειρήνη Αναγνώστου, Πάρης: Γιώργος Σίλας Παπαστεργής, Πευκίδα: Μαρία Μπαλάσα, Ελένη: Κατερίνα Τσαβλίδη, Θυμαρίδα: Ελευθερία Σαββάκη, Γογγύλη: Γεωργία Παπάκη (και Κασάνδρα), Ναύτης: Μιχάλης Κανάκης, Μενέλαος: Φιλήμονας Μιχαλάκης, Πάτροκλος: Μιχάλης Πούλιος (και έμπορος, ναύτης), Αντρομάχη: Κατερίνα Λαμπροπούλου, Έκτορας: Βαγγέλης Λαός (και ναύτης), Αχιλλέας: Θοδωρής Παπαθεοδώρου (και ναύτης).

Περισσότερες πληροφορίες για όλες τις δράσεις μας, θα βρείτε στις ιστοσελίδες μας: ampernalli.gr, facebook.com/ampernalli. Βίντεο μπορείτε να βρείτε στο κανάλι μας youtube.com/ampernalli.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest