Τοποθέτηση Δημάρχου Ρόδου στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ

Εκφράζοντας τη λύπη του για την απώλεια τριών ανθρώπινων ψυχών, μετά την τραγωδία που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην παραλία Ζέφυρος, εξαιτίας του ναυαγίου του πλοίου  που μετέφερε στη Ρόδο 90 μετανάστες, ο Δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, ξεκίνησε την τοποθέτηση  του στο προσυνέδριο της ΚΕΔΕ που διεξάγεται στην Αθήνα, λίγο πριν τo  τακτικό συνέδριο στη Χαλκιδική και αφορά αποκλειστικά τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου.

 

Τη θέσπιση Εθνικού Κέντρου  Δράσης με προσλήψεις συνοριοφυλάκων, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ατζέντας για τη μετανάστευση, έθεσε ο δήμαρχος κ. Χατζηδιάκος, ως πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της αθρόας εισόδου  προσφύγων και οικονομικών μεταναστών  στα νησιά του Αιγαίου.

Ερωτηθείς από αθηναϊκά ΜΜΕ ο δήμαρχος τόνισε τις «επανειλημμένες  κρούσεις στα υπουργεία,  για τη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων… χωρίς όμως να έχει γίνει κάτι ουσιαστικό, καθώς και στην έλλειψη λιμενικών μέσων». Αναφέρθηκε επίσης, στις ελλείψεις που παρουσιάζει ο τομέας της δημόσιας υγείας απέναντι  στους  μετανάστες που καταφεύγουν στα νησιά του Αιγαίου και δη τα Δωδεκάνησα.

Απέδωσε στην κυβέρνηση σιωπηρή αποδοχή να έρχονται μετανάστες στα ελληνικά νησιά, σημειώνοντας ότι δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα. Είπε τέλος ότι το συσσίτιο του δήμου έχει ετοιμάσει επιπλέον μερίδες για τους μετανάστες ενώ όπως είπε έχουν δοθεί και κουβέρτες».

Πέραν της έμφασης που έδωσε ο κ. Χατζηδιάκος στο μεταναστευτικό,  έθεσε θέμα αναπλήρωσης του ΔΗΦΟΔΩ με τη θέσπιση άλλων εσόδων, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στα προβλήματα της υγείας, με την ολοένα υποβάθμιση των υποδομών υγείας, τη συρρίκνωση του προσωπικού και τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό και αναλώσιμα, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την απαξίωση της ζωής των νησιωτών, στο πρόβλημα του κόστους μεταφοράς και σε σειρά άλλων ζητημάτων που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Pin It on Pinterest