Σ.Καρίκης για πρωτομαγιά: “Υποχρέωση του Δήμου να διασφαλίσει το ιερό δικαίωμα στην εργασία”

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα σταθμός για την εργατική τάξη. Αποτελεί ημέρα μνήμης και τιμής, καθώς συμβολίζει τους αγώνες, τις διεκδικήσεις και τις θυσίες των εργαζομένων ανά τον κόσμο για δικαιοσύνη, ισότητα και σεβασμό.

Στην εποχή μας, τα μηνύματα της εργατικής πρωτομαγιάς είναι επίκαιρα όσο ποτέ. Σήμερα που η οικονομική κρίση έχει καταφέρει σημαντικό πλήγμα σε κάθε οικογένεια και κάθε πολίτη, που παλεύει καθημερινά για να εξασφαλίσει τα προς το ζην, πρέπει να μας κρατά ενωμένους ο σεβασμός στο συνάνθρωπο, η ελπίδα και η αισιοδοξία για ένα καλύτερο αύριο. Σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι σε όλους όσοι δοκιμάζονται.

Ζώντας μία πρωτόγνωρη οικονομική κρίση και τα επακόλουθα αυτής, μόνος τρόπος για να βγάλουμε τον τόπο μας από το αδιέξοδο, είναι να προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να αντιστρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα. Αποτελεί μεγάλη, ιστορική ευθύνη για όλους μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να χαράξουμε μια νέα, δυναμική πιο ελπιδοφόρα πορεία.

Ο δήμος της Ρόδου καλείται να διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια. Είναι οξύμωρο στη Ρόδο μας, η οποία έχει γνωρίσει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και που έχει μεγάλες δυνατότητες σε άλλους παραγωγικούς τομείς, να υπάρχουν νέοι καταρτισμένοι και μεγαλύτεροι άνθρωποι με εμπειρία τους τομείς τους, οι οποίοι μένουν εκτός της αγοράς εργασίας.

Αποτελεί λοιπόν υποχρέωση του δήμου να διασφαλίσει το ιερό δικαίωμα στην εργασία, διασυνδέοντας τις τοπικές επιχειρήσεις με τους ανέργους του νησιού μας. Είναι δέσμευσή μας η ίδρυση ειδικού γραφείου στο δήμο της Ρόδου για το σκοπό αυτό και είμαστε σίγουροι ότι όλοι θα είναι κοντά μας σε αυτό τον ιερό στόχο.

Χρόνια πολλά και Υγεία σε όλους!

 

Στράτος Καρίκης

Υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου

 

Pin It on Pinterest