Συνεχίζεται το ιστιοπλοϊκό πρωτάθλημα του ΑΣΙΑΘΡ με τον αγώνα ΣΥΜΗ 2015

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ»

Συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, 16 & 17 Μαΐου, το Ιστιοπλοϊκό Πρωτάθλημα 2015 του Αθλητικού Συλλόγου Ιστιοπλόων Ανοικτής Θάλασσας Ρόδου (ΑΣΙΑΘΡ) με τον δεύτερο αγώνα που θα έχει προορισμό την Σύμη. Στον αγώνα αναμένεται να λάβουν μέρος 15 σκάφη και πάνω από 80 ιστιοπλόοι.

Ο αγώνας έχει ενταχθεί επίσημα στις δράσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» (European Maritime Day 2015) και με αυτόν τον τρόπο, ο σύλλογός θα συμμετάσχει στον εορτασμό της.

Ο αγώνας αποτελείται από 2 ιστιοδρομίες. Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η 1η ιστιοδρομία Ρόδος-Σύμη. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 10:00π.μ. από τις Κάτω Πέτρες. Το βράδυ του Σαββάτου τα σκάφη θα ελλιμενιστούν στο λιμάνι του Γιαλού. Την Κυριακή ο αγώνας θα ολοκληρωθεί με την 2η ιστιοδρομία, Σύμη – Ρόδος. Τα σκάφη θα εκκινήσουν στις 12:00 έξω από τον Γιαλό ή σε άλλη περιοχή της Σύμης (Αγ. Μαρίνα ή Φανερωμένη) ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

Στα πλαίσια του αγώνα ΣΥΜΗ 2015, την Πέμπτη 14 Μαΐου στις 21:30 θα γίνει η καθιερωμένη συγκέντρωση κυβερνητών στο γραφείο του ΑΣΙΑΘΡ στην Μαρίνα Μανδρακίου, όπου θα δοθούν οι οδηγίες πλου και τυχόν διευκρινήσεις στους συμμετέχοντες από την Επιτροπή Αγώνα.

Το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΑΣΙΑΘΡ www.asiathr.gr

Pin It on Pinterest