Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών για το θέμα του γηπέδου στα Πηγάδια Καρπάθου και για τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους αγρότες στην περιοχή της Κατταβιάς

Σε δύο σημαντικές παρεμβάσεις προέβη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας, που αντιστοιχούν στο πρόβλημα της ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου στα Πηγάδια Καρπάθου αλλά και στην ανάκληση των προστίμων που επιβλήθηκαν στους αγρότες της Κατταβιάς, για την καλλιέργεια εκτάσεων  που τους είχαν παραχωρηθεί, σε αντιστάθμισμα με την επίταξη των κτημάτων τους για να δημιουργηθεί το πεδίο βολής Κατταβιάς.

Για τα δύο αυτά ζητήματα, ο κ.Κόνσολας συναντήθηκε με τον Ειδικό Γραμματέα Δασών κ.Αμουργιαννιώτη, επιδιώκοντας να δρομολογηθούν άμεσες λύσεις.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζήτησε από τον κ.Αμουργιαννιώτη να ξεκινήσει η διαδικασία από την πλευρά της υπηρεσίας του προκειμένου να μπορούν να εκτελεστούν έργα ανακατασκευής στο γήπεδο στα Πηγάδια, με την τοποθέτηση συνθετικού τάπητα και την εκτέλεση άλλων εργασιών.

Για το ζήτημα αυτό υπάρχει η θετική προδιάθεση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ.Ανδριανού, ο οποίος αναμένει να υπάρξουν οι σχετικές ενέργειες από τη Γραμματεία Δασών.

Ο Βουλευτής είχε πρωτοστατήσει στην πρώτη κίνηση απεμπλοκής που έγινε με το νόμο 4178 του 2013 και ευελπιστεί ότι με την ευκαιρία της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα δάση θα δοθεί οριστική λύση και θα επιτραπεί η εκτέλεση έργων σε αθλητικούς χώρους που βρίσκονται σε αναδασωτέες εκτάσεις.

Ο κ.Κόνσολας , αναφερόμενος στο ζήτημα αυτό , τόνισε:

” Χαίρομαι γιατί συνάντησα πολύ καλό κλίμα από τον κ.Αμοργιαννιώτη, ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να βρει και να δρομολογήσει τη λύση σε αυτό το πρόβλημα και στη συνέχεια να προχωρήσουμε στο έργο με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ.Ανδριανό.

Τα παιδιά της Καρπάθου αλλά και η ομάδα του Ποσειδώνα, δικαιούνται να έχουν ένα γήπεδο με τις προδιαγραφές που πρέπει, όταν ανάλογα γήπεδα υπάρχουν και στα πιο απομακρυσμένα χωριά.

Ο ειδικός γραμματέας δασών, δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα με ενημερώσει για την εξέλιξη”.

Ο κ.Κόνσολας έθεσε στον κ.Αμοργιαννιώτη και το θέμα των εκτάσεων που παραχωρήθηκαν στους αγρότες της Κατταβιάς για να καλλιεργήσουν σιτηρά, μετά την επίταξη των εκτάσεων τους από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να δημιουργηθεί πεδίο βολής για τον Ελληνικό Στρατό.

Με δεδομένο και κριτήριο ότι η περιοχή που παραχωρήθηκε στους αγρότες της Κατταβιάς στη θέση Φιλίππα, δεν παρουσιάζει δασικό ή άλλο ενδιαφέρον, δόθηκε από την Πολιτεία το 1989, ανεπίσημα η άδεια παραχώρησης στους αγρότες.

Δυστυχώς οι υπηρεσίες της Πολιτείας ήρθαν πολλά χρόνια αργότερα για να στραφούν νομικά εναντίον των κατοίκων αλλά και να επιβάλουν πρόστιμα.

Ο Βουλευτής επισήμανε στον ειδικό γραμματέα δασών ότι οι αγρότες αθωώθηκαν από τα δικαστήρια και του ζήτησε να μην ισχύσουν τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Σε δήλωση του ο κ.Κόνσολας τόνισε:

” Οι άνθρωποι αυτοί, οι αγρότες της Κατταβιάς, είδαν πολλαπλάσιες εκτάσεις που καλλιεργούσαν να επιτάσσονται από το Κράτος και οι αποζημιώσεις που έλαβαν, εκείνη την εποχή, δεν αντιστάθμιζε το εισόδημα που έχασαν.

Για αυτό και τους δόθηκε, ανεπίσημα, η άδεια να καλλιεργούν σιτηρά σε μια μικρότερη σε έκταση και σε αξία περιοχή.

Με δεδομένο ότι η ίδια η Πολιτεία αναγνώρισε ότι δεν είχε δασικό ή άλλο ενδιαφέρον αυτή η περιοχή αλλά και μετά την αθωωτική απόφαση της Δικαιοσύνης, πρέπει να ανακληθούν και τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν”.

Ρίξτε μία Ματιά

Pin It on Pinterest