Συμμετοχή του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ρόδου σε εκδήλωση της ενορίας των Αγίων Αποστόλων της πόλης μας

Με αφορμή την συμπλήρωση των 10 ετών από τα θηρανήξια του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων, έχει προγραμματιστεί από την ενορία μία σειρά από πνευματικές, παραδοσιακές και καλλιτεχνικές δράσεις, που ξεκίνησαν χθές με μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αποστόλων της πόλης μας.Μια μοναδική εμπειρία για αυτούς που παραβρέθηκαν, αφού πάντρευε την ίδια στιγμή θέαση, αφήγηση συνοδευόμενη από βυζαντινούς ύμνους, παραδοσιακά ακούσματα και ενόργανες μουσικές εκτελέσεις.

«Η Πόλις των πόλεων» έχει αποτελέσει, αλλά και αποτελεί σημείο αναφοράς ανά τους αιώνες. Τις μνήμες που αντλούμε από την Κωνσταντινούπολη φρόντισαν να μας παρουσιάσουν οι συντελεστές της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αποστόλων, την Κυριακή στις 21 Ιουνίου. Ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Ρόδου μας οδήγησε με ευλάβεια σε ιερό προσκύνημα στους ναούς της Αγίας του Θεού Σοφίας και των Αγίων Αποστόλων. Το χορωδιακό συγκρότημα των «Μενεξέδων» , υπό την διεύθυνση του κυρίου Μανούσου Στάθη και τη φιλική συμμετοχή του κυρίου Ιωάννη Κλαδάκη μας δρόσισε στα αγιονέρια του Βοσπόρου. Ο πατέρας Παΐσιος Φαρμακίδης και η δασκάλα Μαντικού Παρασκευή με την αφήγηση των κειμένων, μας γνώρισαν άγνωστες πτυχές του Θεοστήρικτου μεγαλείου της παγκόσμιας Πόλης, που τραγουδήθηκε και τραγουδιέται, αγαπήθηκε και αγαπιέται με πάθος έως σήμερα.

Κλείνοντας την εκδήλωση ο εφημέριος του ιερού ναού των Αγίων Αποστόλων , ευχαρίστησε το Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την όμορφη και ταπεινή εκδήλωση.

Για το Σύλλογο Ιεροψαλτών Ρόδου

Αργύρης Μαντικός

Pin It on Pinterest