Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα ώρα με την ώρα για την εξαφάνιση του Μπόινγκ

Οι αρχές του Βιετνάμ ανακοίνωσαν πριν από λίγα λεπτά τον εντοπισμό τμημάτων του αεροσκάφους τύπου Boeing 777-200 της Malaysia Airlines.

Οι αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι με το έργο του εντοπισμού του εξαφανισμένου αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση MH370 από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο και των 239 επιβαινόντων έδωσαν στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία.

Σύμφωνα με τους Βιετναμέζους τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν μπορεί να είναι τμήμα της πόρτας και κομμάτι από την ουρά του αεροσκάφους που έχει χαθεί από τα ραντάρ εδώ και περίπου δύο 24ωρα.

Λίγο νωρίτερα ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας είχε αναφέρει ότι δεν έχουν βρεθεί ίχνη από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Η Μαλαισία ζητεί την άδεια του Βιετνάμ για να στείλει ερευνητικά σκάφη στα χωρικά ύδατα της χώρας

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα του Βιετνάμ Tienphong η κυβέρνηση της Μαλαισίας ζήτησε επισήμως από το Βιετνάμ την άδεια να στείλει πλοία του ναυτικού της στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ ώστε να ερευνήσουν αν τα ύποπτα αντικείμενα που βρέθηκαν να επιπλέουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν μέρη του αγνοούμενου αεροσκάφους Boeing 777

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα «New York Times» που επικαλείται ανώτερο αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, το Πεντάγωνο χρησιμοποίησε σύστημα δορυφόρων που καταγράφει ισχυρές λάμψεις στη γη με σκοπό να καταλάβουν αν σημειώθηκε έκρηξη στο σημείο που χάθηκε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με την εφημερίδα δεν φάνηκε καμία ισχυρή λάμψη που να επιβεβαιώνει την υποψία της έκρηξης.

Το Μπόινγκ επικοινώνησε με κοντινό αεροπλάνο και αφότου είχε χάσει επαφή!

Συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας ώρα με την ώρα σχετικά με την εξαφάνιση του Boeing 777 των Malaysia Airlines.

Οπως προκύπτει, το αεροσκάφος επικοινώνησε με προπορευόμενο Boeing ίδιου τύπου λίγο μετά την απώλεια του στίγματός του. Την πληροφορία μάλιστα αυτή την αποκάλυψε ο ίδιος ο άνθρωπος που επικοινώνησε με το μοιραίο σκάφος.

Πρόκειται για έναν πιλότο Boeing 777 που βρισκόταν μπροστά από το αεροπλάνο των Malaysia Airlines περίπου 30 λεπτά, στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Οταν ο πύργος ελέγχου δεν κατάφερνε να εντοπίσει το μαλαισιανό αεροσκάφος, ήρθε σε επαφή με το προπορευόμενο αεροσκάφος για να προσπαθήσει κι εκείνο να ανακτήσει επικοινωνία μέσω της συχνότητας έκτακτης ανάγκης, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο πιλότος στους New Sunday Times.

Οπως λέει ο ίδιος «καταφέραμε όντως να ανακτήσουμε επαφή με το αεροσκάφος των Malaysia Airlines περίπου στις 1.30 π.μ.και τους ρωτήσαμε αν έχουν μπει στον εναέριο χώρο του Βιετνάμ. Η φωνή στην άλλη πλευρά ήταν ή του κυβερνήτη Zaharie (Ahmad Shah, 53 ετών) ή του Fariq (Abdul Hamid, 27 ετών), αλλά είμαι σίγουρος ότι ήταν του συγκυβερνήτη. Υπήρχαν πολλές παρεμβολές, αλλά άκουσα μουρμουρητά. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τους ακούσαμε γιατί μετά χάσαμε επαφή». Οπως προκύπτει ο πιλότος, που ζήτησε να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που επικοινώνησε με την πτήση MH370!

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι δεν ανησύχησε από ό,τι είχε ακούσει, ούτε μπορούσε να φανταστεί ότι κάτι πήγαινε στραβά, καθώς είναι συνηθισμένο να διακόπτεται η επικοινωνία με κάποιο άλλο αεροσκάφος. Επαθε όμως σοκ όταν άκουσε ότι το αεροσκάφος δεν προσγειώθηκε ποτέ…

Και συνεχίζει στη συνέντευξή του: «Αν το αεροπλάνο είχε πρόβλημα, θα είχαμε ακούσει την κλήση εκτάκτου κινδύνου (Mayday). Αλλά είμαι σίγουρος ότι ούτε εγώ, ούτε κανείς άλλος άκουσε κάτι τέτοιο».

Πηγή: Protothema.gr

Pin It on Pinterest