Στην 9η Πανελλήνια Σύνοδο των ΦοΔΣΑ, ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ, κ. Γιώργος Υψηλάντης

Τις εργασίες της 9ης Πανελλήνιας Συνόδου του Δικτύου των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ), παρακολούθησε ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ, Γιώργος Υψηλάντης, στη Χερσόνησο της Κρήτης. Η 9η Σύνοδος, έγινε στην πιο κρίσιμη περίοδο για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στη χώρα μας, μιας και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα θεσμοθετηθεί ο νέος (αναθεωρημένος) Εθνικός Σχεδιασμός στην βάση του οποίου θα συνταχθούν τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης κάθε Δήμου και ακολούθως με βάση αυτά θα αναθεωρηθούν και οι αντίστοιχοι Περιφερειακοί Σχεδιασμοί (ΠΕΣΔΑ).

Η κρισιμότητα της Συνόδου, φάνηκε από την παρουσία σ’ αυτήν του συνόλου της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Τσιρώνη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Πατούλη αλλά και αιρετών και υπηρεσιακών στελεχών των Δήμων και των ΦοΔΣΑ από όλη τη χώρα.

Οι εισηγήσεις αλλά και οι παρεμβάσεις που έγιναν, κατέδειξαν την αγωνία της αυτοδιοίκησης για γρήγορα και αποφασιστικά βήματα, προκειμένου η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα μας να πιάσει τους στόχους που προβλέπονται από την ευρωπαϊκή και την εθνική νομοθεσία γιατί αυτό απαιτεί εντέλει η προστασία της υγείας του πληθυσμού αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος.

Τη Σύνοδο παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Φώτης Χατζηδιάκος. Ο κ. Γ. Υψηλάντης τόνισε στον Δήμαρχο την ανάγκη συμμετοχής σ’ αυτές τις διαδικασίες τόσο των αρμόδιων αντιδημάρχων όσο και των αντίστοιχων υπηρεσιακών στελεχών. Επίσης συμφωνήθηκε η παραπέρα συνεργασία, ώστε να σχεδιασθούν σωστά τα επόμενα βήματα, προκειμένου η Ρόδος να καλύψει γρήγορα το χαμένο έδαφος των τελευταίων χρόνων στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο κ. Γ. Υψηλάντης, ως ιδρυτικό μέλος και Γραμματέας του Πανελλήνιου Δικτύου των ΦοΔΣΑ μέχρι το 2011, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί λεπτομερώς από τα μέλη του Δ.Σ. του Δικτύου, για όλα τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις τελευταίες νομοθετικές μεταβολές του θεσμικού πλαισίου στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Pin It on Pinterest