«Στην τελική ευθεία η διοργάνωση της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής στην Κω με θέμα την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Με τον Πρόεδρο της Ε.Ε. του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Παύλο Σούρλα, συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Αντικείμενο της συνάντησης, η πρόταση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από τις 8 Δεκεμβρίου, για τη διοργάνωση έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων στην Κω, με θέμα τα ντοκουμέντα της εποχής που οδήγησαν στην ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου.

Η πρόταση του κ. Κόνσολα έγινε δεκτή και ήδη βρίσκονται στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες ανάμεσα στο Ίδρυμα της Βουλής και στο Δήμο της Κω, που θα αποτελεί το συνδιοργανωτή της έκθεσης και θα αναλάβει την φιλοξενία της σε ειδικό χώρο.

Συμφωνήθηκε, μάλιστα, την επόμενη εβδομάδα να υπάρξει σύσκεψη στη Βουλή με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κω, κ. Κυρίτση, και στελεχών του Ιδρύματος για να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες για τη διοργάνωση της έκθεσης.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Σούρλα, ο Μάνος Κόνσολας δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Σούρλα για την αποδοχή της πρότασης αλλά και το Δήμο της Κω, που στηρίζει τη διοργάνωση της έκθεσης.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για το νησί. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων αποκεντρώνει τις δραστηριότητές του, διοργανώνει την έκθεση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στα Δωδεκάνησα και στην ακριτική Κω.

Αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα, που σηματοδοτεί πολλά.

Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, κ. Μεϊμαράκη, την νυν Πρόεδρο, κα. Κωνσταντοπούλου, αλλά και τον Γενικό Γραμματέα της Βουλής, κ. Παπαϊωάννου, που αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή την πρόταση».

Pin It on Pinterest