Πώς κλείνεις μια θέση στις βάρκες του θανάτου των δουλεμπόρων

Ρεπορτάζ για τις διαφημιστικές αναρτήσεις αδίσταχτων διακινητών προσφύγων στο facebook ώστε να «ψαρέψουν» όσο το δυνατόν περισσότερους «πελάτες»που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο φιλοξενεί σήμερα το «Εθνος Της Κυριακής».

«Ταξίδια με φουσκωτό 9 μέτρων στη Μυτιλήνη. Σημείο συνάντησης στην Κωνσταντινουπολη 1100 δολάρια οι ενήλικες, 550 δολάρια τα παιδιά κάτω των δέκα ετών, τα βρέφη δωρεάν», λέει μία από τις δεκάδες αγγελίες με ημερομηνία 11/8. Κάτω από τις αναρτήσεις πολλοί ρωτούν αν το ταξίδι είναι ασφαλές για τα παιδιά τους, αν υπάρχουν θέσεις για συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί βιάζονται.

Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας με τη βοήθεια Σύρου που μένει στην Ελλάδα, υποδύθηκε τον πρόσφυγα που θέλει να φέρει τους συγγενείς του στην Ελλάδα και επικοινώνησε με το γραφείο στην Κωνσταντινούπολη που κάνει μεταφορές από Μπουντρούμ στη Μυτιλήνη.

Διακινητής: Δεν έχω πει ψέμματα σε κανέναν πριν από σένα και δε θα πω σε σένα. Το όνομά μας είναι γνωστό, η δουλειά μας γνωστή. Εγώ είμαι ο Αμπού Γουαέλ, αδερφέ.

Πελάτης: Όταν λες θα έρθουν με γιοτ, τι εννοείς;

Διακινητής: Οχι, είναι γιοτ τουριστικό, δεν έχουμε ταχύπλοο.

Πελάτης: Το γιοτ από που ξεκινά;

Διακινητής: Από Μπουντρούμ για Μυτιλήνη.

Πελάτης: Και που βγαίνουν όταν κατεβαίνουν; Στο λιμάνι ή σε κάποια ερημιά;

Διακινητής: Εκεί που κατεβαίνουν όλοι

Πελάτης: Διάβασα πώς η τιμή είναι 2200 ευρώ. Δε μπορείς να μου δώσεις καλύτερη;

Κατόπιν ο διακινητής ορκίζεται ότι δεν μπορεί να δώσει καλύτερη τιμή και αποκαλύπτει ότι κάνει τακτικότατα ταξίδια-διαδρομές κάθε 2,3 μέρες!

πηγή: newsbeast.gr

Pin It on Pinterest