Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατ/τών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου

Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατ/τών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου, στις 23/3/2015, ημέρα Δευτέρα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Ρ, με τα παρακάτω θέματα:

  • Διοικητικός Απολογισμός έτους 2014
  • Οικονομικός Απολογισμός περιόδου 1/01/2014 έως 31/12/2014
  • Οικονομικός Προϋπολογισμός – Έκθεση Ελεγκτικής Επιτροπής
  • Προγραμματισμός δράσης 2015

     Τις εργασίες της Γεν. Συνέλευσης άνοιξε ο Πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Τριπολίτης και με ανάταση χειρός εκλέχθηκε Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ο συνάδελφος, Καρίπης Αντώνιος.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Σωματείου παρουσίασε την εισήγησή του σχετικά με τον Απολογισμό Δράσης της Διοίκησης του Σωματείου το έτος 2014, τον Προγραμματισμό Δράσης του 2015, τον Οικονομικό Απολογισμό του 2014, την Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής και τον Οικονομικό Προϋπολογισμό του 2015.

     Ακολούθησαν οι παρεμβάσεις των μελών.

     Ομόφωνα υπερψηφίστηκαν όλα τα παραπάνω θέματα και στη συνέχεια η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης του Σωματείου να προχωρήσουν στις παρακάτω ενέργειες :

  • να σταλεί δελτίο τύπου συμπαράστασης στον συνάδελφο Γιαννόπουλο Σωτήρη, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου και αντιπρόσωπο στο Ε.Κ.Ρ, μετά την δέσμευση του ποσού των 290 € από το ΙΚΑ μέσω της Εθνικής Τράπεζας, εξαιτίας της μη καταβολής προστίμου προς το ΙΚΑ πριν από 27 χρόνια!
  • να ενημερωθούν με κάθε τρόπο και μέσο οι άνεργοι συνάδελφοι, όπως και οι εργαζόμενοι συνάδελφοι, που στερούνται των προϋποθέσεων (δεν συμπληρώνουν τα απαραίτητα ένσημα) για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, η οποία παρέχεται μόνο μέσα από το Νοσοκομείο
  • να υπάρξει επαφή και συνεννόηση με τη Διοίκηση του Σωματείου Οικοδόμων Αρχαγγέλου, με στόχο τη συνένωση των δύο σωματείων (Σωμ. Οικοδόμων Ρόδου και Σωμ. Οικοδόμων Αρχαγγέλου)
  • να βρεθεί τρόπος άμεσης καταβολής των συνδρομών των μελών του σωματείου, το οποίο βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Να ειδοποιηθούν τα μέλη που χρωστούν πολλές συνδρομές και να υπάρξει μείωση του ποσού της συνδρομής των μελών εξαιτίας της οικονομικής ανέχειας που αντιμετωπίζουν.
  • να γίνει εκκαθάριση του μητρώου, εφόσον οι συνάδελφοι που χρωστούν δεν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις
  • να γίνει προσπάθεια ενημέρωσης νέων συναδέλφων, ώστε να ενταχθούν στη συνδικαλιστική δράση και να γίνουν πιο διεκδικητικοί όσο αφορά τα δικαιώματά τους, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη δυναμική του σωματείου.

Pin It on Pinterest