Ο Συμιακός Σύλλογος στην Επετειακή Εκδήλωση της 7ης Μαρτίου των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ»

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015, στο πλαίσιο της 67ης Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, φώτισαν τους σπουδαιότερους ιστορικούς σταθμούς από το 1912 έως το 1948. Το χρονολόγιο εμπλουτίστηκε με αυθεντικές πηγές σημαντικών γεγονότων της τοπικής ιστορίας, όπως το «Αιματηρόν Πάσχα του 1919» και ο «Πετροπόλεμος της Καλύμνου».

Ο Σύλλογος Συμιακών Ρόδου, «Ο Γλαύκος», υπό την καθοδήγηση του πολυτάλαντου Συμιακού κ. Μανώλη Αντώνογλου και με πολυπληθές χορευτικό συγκρότημα, διάνθισε τη γιορτή με καλλιτεχνικά δρώμενα, που καθήλωσαν το μαθητικό κοινό. Μάλιστα, οι παραδοσιακές στολές των χορευτών, ζωντάνεψαν επί σκηνής την πλούσια λαϊκή μας παράδοση.

Η κ. Ευανθία Κρητικού, υπεύθυνη της Χορωδίας των Εκπαιδευτηρίων, ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια και σε συνεργασία με την κ. Άντζελα Σπανού στο πιάνο, πλημμύρισαν την αίθουσα με τις μελωδίες τους. Τέλος, η χορωδία του σχολείου συνδιαμόρφωσε το πανηγυρικό κλίμα της ημέρας και απέσπασε θερμό χειροκρότημα.                      .

Ο φίλος του σχολείου και φιλόλογος, κ. Παναγιώτης Αναστασιάδης παραχώρησε στο σχολείο τον ζωγραφικό πίνακα και την ελεγεία που εμπνεύστηκε για τα ελεύθερα Δωδεκάνησα, που συνέβαλαν κι αυτά με τον τρόπο τους στη συγκίνηση των παρευρισκομένων.

 

Pin It on Pinterest